88 milyona güzel haber bu sabah 08.30’da geldi! Herkesi ilgilendiriyor

88 milyon vatandaşa güzel haber bu sabah saatlerinde geldi. Tüm Türkiye uzun bir zamandır gelecek olan bu haberi bekliyordu! Vatandaşları yakından ilgilendiren haberin detayları belli oldu!
88 milyona güzel haber bu sabah 08.30’da geldi! Herkesi ilgilendiriyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sabah erken saatlerde önemli bir açıklama yaptı. Aktarılan son haberin detaylarına göre 88 milyona güzel haber verildi. Türkiye artık resmen yağışlı ve soğuk havanın etkisinden çıktı.

Güncel hava durum tahminlerine göre hava sıcaklıkları hızla artmaya devam ederken, tüm Türkiye'de resmen bahar havası hakim olacak. Bugünün hava durumuna ilişkin açıklama yapan Meteoroloji, 31 Mart hava durumu için ülkemizin genelinde yağış beklenmediğini söyledi. Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin edildiği için özellikle sabah ve gece saatlerinde Marmara ile Batı Karadeniz'de pus ve yer yer sis bekleniyor. Güneybatı kesimlerde yer yer toz taşınımı görülebilir. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunduğu için bölgedeki vatandaşların dikkatli olması gerektiği açıklandı.

ekran-goruntusu-2024-03-31-084742-min.png

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGARDA SON DURUM

Meteoroloji, hava sıcaklığı ve rüzgar için son durumu da şu şekilde açıkladı:

HAVA SICAKLIĞI: Mevsim normallerinin üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının artmaya devam etmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Rüzgarın genellikle güneyli, yurdun doğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR YAPILDI

Meteoroloji, bugünün hava durumuna ek olarak toz taşınımı ve çığ tehlikesi konusunda vatandaşları uyarmayı da ihmal etmedi. Güney Ege ve Batı Akdeniz’de yer yer toz taşınımı görülebilecek. Bu sebeple yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirini alması gerektiği açıklandı.

Ek olarak Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun kuzey doğusunda yüksek kar kütleleri bulunuyor. Bu sebeple vatandaşların çığ tehlikesine karşı dikkatli olması gerekiyor.