65 yaş ve üstü kronik hastalar alerjisi olanlar 44 ilde MASKE ZORUNLULUĞU geri geldi!

Türkiye salgın hastalıklar, depremler ve doğal afetlerle sınanmaya devam ederken 44 için yeni bir son dakika açıklaması yapıldı. 65 yaş ve üstü kronik hastalar alerjisi olanlar için 44 ilde maske zorunluluğu geri geldi.
65 yaş ve üstü kronik hastalar alerjisi olanlar 44 ilde MASKE ZORUNLULUĞU geri geldi!

65 yaş ve üstü kronik hastalar alerjisi olanlar 44 ilde MASKE ZORUNLULUĞU geri geldi! - Çeşit çeşit afetlerle sınanmaya devam eden Türkiye için yeni bir uyarı daha yapıldı. Türkiye'de toplamda 44 il için kritik uyarı yapılarak 65 yaş ve üstü olanlar, alerjisi olanlar, kronik hastalığı olanlara tedbir uyarısı yapıldı...

25 Nisan 2024 Perşembe günü için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan hava durumu tahmin raporu ile 44 ilde Kuzey Afrika'dan gelen çöl bulutlarının etkili olacağı belirtilerek 65 ve üstü vatandaşların, kronik hastalığı olanların ve alerjisi bulunan kişilerin önümüzdeki 48 saat boyunca maske takmaları istendi. Hem çöl tozu nedeniyle hava kalitesinin düşeceği hem de yoğun polen oluşumu görüleceği belirtildi.

ÇÖL BULUTU HANGİ İLLERDE ETKİLİ OLACAK, SON DAKİKA TOZ FIRTINASI UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

Meteoroloji tarafından yapılan uyarılarda "Bu gece saatlerinden itibaren (25.04.2024 Perşembe 00.00 TSİ) İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının etkili olacağı tahmin ediliyor. İç Ege ve Batı Akdeniz'de Perşembe akşam saatlerine kadar, diğer yerlerde Cuma günü gece saatlerine kadar görülmesi beklenen toz taşınımının meydana getireceği başta sağlık problemleri olmak üzere görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denilerek hava durumu uyarısı yapıldı.

25 NİSAN 2024 PERŞEMBE FIRTINA UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

Fırtına uyarısı da yayımlayan MGM "25.04.2024 Perşembe günü İç Ege (Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli), Batı Akdeniz'in iç kesimleri (Isparta, Burdur çevreleri ile Antalya'nın iç kesimleri), İç Anadolu'nun kuzeyi ve batısı (Ankara, Eskişehir, Konya, Karaman, Kırıkkale, Çankırı) ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden (lodos) kuvvetli (40-70 km/saat), yüksek kesimlerde yer yer kısa süreli fırtına (70-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denilerek bu illerde de fırtına beklendiği ifade edildi.

48 saat boyunca yoğun polen uçuşu ve toz fırtınası beklendiği için hem alerjisi ve kronik hastalığı bulunanların hem de 65 yaş ve üstü kişilerin maske takmaları istenirken hava kalitesi ise pek çok ilde düştü. Bu nedenle uzmanlar zorunlu olunmadığı hallerde bu kişilerin dışarı çıkmamalarını istedi.