4 il için kritik 7 üstü şiddetinde deprem uyarısı! Eli kulağında her an deprem olabilir

Deprem ülkemizin en önemli gerçekleri arasında yerini alıyor. Vatandaşlar beklenen ve uzmanların sürekli dile getirdiği büyük olası İstanbul depremi için araştırmalarına hız kazandırdı. Deprem uzmanından 4 il için kritik deprem uyarısı geldi.
4 il için kritik 7 üstü şiddetinde deprem uyarısı! Eli kulağında her an deprem olabilir

Yaptığı açıklamalarla gündem olan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem konusunda risk altında olan 4 ili tek tek sıraladı. Burada artık yerleşimin taşınmasının mümkün olmadığını ifade eden Ercan, yapılması gerekenin yere sağlam konut yapılması gerektiğinin altını çizdi.

DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 7’Yİ GEÇEBİLİR

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, yaptığı açıklamasında Yalova, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale gibi 4 önemli ile dikkat çekti. Burada çok etkili ve vahşi kırıkların olduğunu belirten Ercan burada kırıkların üretebileceği depremlerin büyüklüğünün 7’yi geçebileceğini söyledi.

Yapılması gerekenin sağlam yere sağlam konut olması gerektiğini söyleyen Ercan, “Bunlar çok etkin ve vahşi kırıklardır. Bunların üretebileceği deprem büyüklükleri 7,3’e kadar yükselir" diyerek deprem konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE DEPREM ÜLKESİ

Flash TV’de canlı yayına katılan ve burada önemli açıklamalarda bulunan Ercan, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunun altını çizerek şunları söyledi:

“Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu her zaman söylüyoruz. Türkiye verimli bir ovada yer aldığı için hepsi kırık kuşakları içerisinde yer alır. Dolasıyla bizim büyükşehirlerimizin hepsi (Doğu Karadeniz ve Orta Anadolu) dışında birinci derece deprem kuşakları üzerindedir. Bunların yerlerini değiştirmek mümkün değil. Aydın, İzmir, Bodrum ve Fethiye’nin yerlerini değiştiremezsin. Burada yapılması gereken sağlam yerde sağlam konutu yapmaktır. Yapıları yıkan depremin odağından çıkan sarsıntı gücüdür”

Marmara’dan bahsedildiğinde şu anda Yalova, Balıkesir, Çanakkale ve Bursa gibi illere de dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden deprem uzmanı Ercan, Türkiye’de deprem konusunda en sıkılı bölgelerin Düzce, Akyazı, Adapazarı ve Sapanca bölgesi olduğunun da altını çizdi.