31 Ağustos'a kadar TAMAMEN YASAKLANDI! Uymayanlara 8 bin TL para cezası şak diye kesilecek

Bakanlık 31 Ağustos 2024 tarihine kadar geçerli olan yeni yasak kararını son dakika duyurdu. Uymayanlara tam 8 bin TL para cezası kesilecek...
31 Ağustos'a kadar TAMAMEN YASAKLANDI! Uymayanlara 8 bin TL para cezası şak diye kesilecek

31 Ağustos'a kadar TAMAMEN YASAKLANDI! Uymayanlara 8 bin TL para cezası şak diye kesilecek - Türkiye'de yeni yasak kararları peş peşe açıklanmaya devam ederken bu yasak kararlarından biri daha İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından açıklandı.

Ege Denizi genelinde bugün itibari ile başlayan yasak tam 4,5 ay sürecek ve 31 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek. Bu tarihe kadar belirlenen yasağa uymayan kişilere en düşük 8 bin TL ve en yüksek 200 bin TL arasında değişen tutarlarda para cezası kesilecek. İşte yasağın kapsamı ve merak edilen detaylar...

DENİZLERDE AV YASAĞI 2024 BAŞLADI! EGE DENİZİNDE AV YASAĞI NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?

İzmir'in Türkiye'deki en önemli deniz avcılığının yapılan bölgelerden biri olduğunu belirten İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin "Ege Denizi birçok balık türünün avlandığı, yıllık 5 bin ton civarında avcılık yapılan bir bölge. İzmir, avcılık ekipmanlarıyla ilgili de güçlü bir il. 1700 civarında geleneksel avcılık yapan küçük teknemiz var. Yaklaşık 28 trol, 55 gırgır teknesiyle bu bölgede avcılık faaliyetleri devam ediyor" dedi.

Ege Denizi'nde av yasağının 15 Nisan-31 Ağustos tarihleri arasında yaklaşık 4,5 aylık süreyi kapsadığını ifade eden Şahin, "Bu dönemde profesyonel anlamda yapılan avcılık faaliyetlerini durduruyoruz. Geleneksel kıyı balıkçılığı kısmında yasal sınırlara uymak kaydıyla avcılığa devam edilebiliyor. Yasak, büyük tekneleri kapsıyor. Özellikle kıyı avcılığı dediğimiz küçük teknelerimizde amatör avcılar için herhangi bir problem yok. Yasak dönemi içinde gırgır ve troller ava çıkamıyor" diye konuştu.

Söz konusu yasak kapsamında denizlerde denetimler arttılırıken yasağa rağmen avlanan teknelere 8 bin TL ile 200 bin TL arasında para cezası kesilecek. Ayrıca bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yasaklı olan balık türlerinin paylaşılacağı, vatandaşların da bu balıkları almamaları istendi. Balık neslinin korunması ve yeni sezonda bol olmasını sağlamak için çalıştıklarını belirten bakanlık yetkilileri herkesin kurallara riayet etmelerini istedi.