27 Temmuz 00.01’den itibaren yasaklandı! Yasak kararına uymayan yanar
Açıklama Şırnak Valiliği tarafından geldi. Valilik, yaptığı açıklamasında kent merkezi başta olmak üzere Silopi ve Cizre ilçeleri için 5 günlük yasak kararının uygulanacağını duyurdu. 027 Temmuz 00.01’den başlayacak olan yasak kararı 31 Temmuz 23.59’a kadar devam edecek.
YASAK GECE YARISI BAŞLIYOR
Yasağın kararları da belli oldu. Buna göre valilik yaptığı açıklamasında 27 Temmuz 00.01’den itibaren el ilanı, sticker, afiş, pankart asılması gibi etkinliklerin 31 Temmuz 23.59’a kadar yasaklanmasına karar verildiğini duyurdu. Yasak kararın Şırnak il merkezi, Silopi ve Cizre ilçelerinde geçerli olacağı ifade edildi.

VALİLİK RESMİ OLARAK AÇIKLADI
Valilik yaptığı açıklamasında şunları söyledi:
“Valilik ve Kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler ile kamu kurum ve kuruluşlarının düzenleyeceği programlar, resmi bayramlar, resmi anma günleri, spor faaliyetleri, resmi tören ve kutlamalar ile bu kurumların gelenek ve göreneklerine göre yapacakları programlar, sendika ve siyasi partilerin tüzüklerine göre yapacakları kongreler, yukarıda belirtilen amaçlar doğrultusunda yapılması muhtemel her türlü açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, toplu olarak karşılama ve uğurlama merasimleri, kurum ve kuruluşların kendi binası dışında yapacakları basın açıklaması, oturma eylemi, miting, çadır kurma, imza kampanyası, stant açma, kitlesel cenaze merasimi ve mezarlık ziyareti, anma töreni, şenlik, konser, eğlence, oyun temsili, gösteri gibi türdeki tüm eylem ve etkinlikler, ses yayın araçlarıyla yapılabilecek her türlü sesli ve görsel faaliyetler, dilek feneri-balon uçurtmak, dron-paramotor gibi her türlü hava faaliyetleri ile ticari kimliği bulunan özel hukuk tüzel kişilerinin ticari faaliyetleri hariç olmak üzere, el ilanı, sticker, broşür gibi dağıtılması, afiş ve pankart asılması gibi etkinliklerin Şırnak il merkezi, Silopi ve Cizre ilçelerinin coğrafi sınırları içerisinde, coğrafi alan-il merkezi, ilçeler, polis ve jandarma sorumluluk bölgelerinin tamamında 27 Temmuz günü saat 00:01’den 31 Temmuz 2024 günü saat 23:59'a kadar 5 gün süreyle yasaklanmıştır”
5 GÜN BOYUNCA DEVAM EDECEK
Valilik yasak kararının bu gece yarısı 00.01’den itibaren geçerli olacağını belirtti. Yasak kararına uymayanlara adli ceza kesileceği ifade edildi. Yasak 5 gün boyunca devam edecek ve 31 Temmuz 23.59’a adar devam edecek.