2021 yılında ilimizde güzel gelişmelerde yaşandı

Coranavirüs salgını nedeni ile sokağa çıkma kısıtlamalı içerisinde girdiğimiz 2021 yılı, tüm dünyada olduğu gibi Uşak’ta da olumsuzlukların ön planda yaşandığı bir yıl oldu. Tüm olumsuzluklara rağmen 2021 yılında ilimizde yüzümüzü güldüren gelişmeleri de sizler için derledik
2021 yılında ilimizde güzel gelişmelerde yaşandı

Uşak Nuri Şeker Şeker Fabrikası üretim rekoru kırdı

Türkiye'nin ilk şeker fabrikası olan Türkşeker Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası'nda 150 gün süren 2020/2021 üretim dönemi sonunda şeker üretimi son 16 yılın rekorunu kırdı.

Türkşeker'den yapılan açıklamaya göre, Türkşeker Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası'nda son 37 yılın en uzun maratonu sona erdi.

Pancardaki verimin artması üretime yansırken, son 20 yılın en çok pancarının işlendiği 2020/2021 üretim döneminde fabrikanın şeker üretimi bir önceki yıla göre yüzde 17 arttı. Fabrika, bu dönemde 29 bin 84 ton şeker elde etti.

  Uşak Şeker Fabrikası'nın Hissedarları Hukuk Mücadelesine Hazırlanıyor

Asel bebek için verilen insanüstü savaş el birliği ile kazanıldı

Sivaslı ilçemizin Pınarbaşı beldesinde dünyaya doğuştan SMA hastası olarak gelen ve ikizini bu hastalıktan kaybeden Asel bebeğin tedavisi için Sağlık Bakanlığı tedavi ücretini karşılamazken, iyiliksever insanlar adeta bir iyilik zinciri oluşturarak büyük miktarlarda yardım toplamaya başladı.

Bu iyilik zinciri sayesinde neredeyse toplanması imkansız gibi görünen 2 Milyon Euro’yu aşan para, pazarlarda, meydanlarda el emeği göz nuru kendi ürettikleri malları sattı. Satamayan da aldı. Esnaflar, gelirlerinin br bölümünü Asel bebeğe bağışlayacağını duyurdu.

Bu filmlere taş çıkartan iyilik zinciri sayesinde Küçük Asel ABD’ye giderek tedavi oldu ve yurda döndü.

Hiç kuşkusuz, bu olağanüstü öykünün başkahramanı 25 yaşındaki Anne Saadet Dinç oldu.

Uşaklı boksör Ayşe Türkiye Şampiyonu oldu

Elazığ’da gerçekleştirilen Ahmet UYGUR Genç Erkekler ve Genç Kadınlar Türkiye Gençler Ferdi Boks Şampiyonası’nda ilimizi temsil eden Ayşe Doğan 66 kiloda Türkiye Şampiyonu oldu.

Ayşe Doğan, 2019 yılında İstanbul’da yapılan yıldız ve büyük Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasında 70 kiloda Türkiye şampiyonu olmuştu.

Uşaklı boksör Ayşe vurduğunu deviriyor

Süleyman Aydemir, memleketi Uşak’ta davul zurnalarla karşılandı

Finlandiya’da düzenlenen 48. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Avrupa Karate Şampiyonası’nda ümit erkekler kumitede 70 kiloda altın madalya kazanan Süleyman Aydemir, memleketi Uşak’ta davul zurnalar ve Türk bayraklarıyla karşılandı.

Bu film Uşak’ın gururu oldu

Uşaklı yönetmen Selman Nacar’ın senaryosunu yazdığı ve yönettiği ve de tamamını Uşak’ta çektiği “’ şafak Arasında” adlı film, ulusalda ve uluslararası arenada ödüllere doyamadı

26 Kasım-4 Aralık tarihleri arasında İtalya'nın Torino kentinde düzenlenen ve ana yarışmasında 12 filmin yer aldığı festivalde "En İyi Film" ödülünün yanı sıra 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali, 9. Boğaziçi Film Festivali, Malatya 10. Uluslararası Film Festivali, ve 17. Free Zone Film Festivali'nde ödüller alan  “2 Şafak Arasında” Uşak’ın gururu oldu.

Asayiş yönünden son yılların en huzurlu yıllarından birini yaşadık

Uşak Emniyet ve ve Uşak Jandarma Komutanlığı ekipleri, 2021 yılında gecelerini gündüzlerine katarak Uşak’ın huzuru ve Uşaklıların güvenliği için gece gündüz çalıştı.

İlimizde suç oranları düştü. Özellikle uyuşturucu madde ve sahte içkiye karşı müthiş bir savaş yaşandı.

İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer ve Uşak Jandarma Komutanı Murat Kılıç yönetimindeki güvenlik güçleri, tüm Uşak’ın güven içeriisnde bir yıl yaşamasını sağladı.

(SALİH KILINÇ / HABER)