18 yaş üstü için son dakika açıklandı! O tarihte saat 17.00'a kadar yapılabilecek

Türkiye'de bugün Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan son dakika açıklamaları doğrultusunda 18 yaş üstü vatandaşlar için kritik açıklama geldi.
18 yaş üstü için son dakika açıklandı! O tarihte saat 17.00'a kadar yapılabilecek

18 yaş üstü için son dakika açıklandı! O tarihte saat 17.00'a kadar yapılabilecek - Türkiye'de bugün Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan son dakika açıklamaları doğrultusunda 18 yaş üstü vatandaşlar için kritik açıklama geldi. Seçimlere toplamda 36 oy partinin katılabileceğine dair açıklamalar gelirken Yüksek Seçim Kurulu tarafından da oy kullanılabilecek saatler de açıklandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ İÇİN AÇIKLAMA GELDİ!

YSK tarafından gelen açıklamalara göre seçim gününde de kişilerin belirlenecek olan okullarda sabah saat 08:00 ila akşam 17:00 saatlerine kadar oy kullanılabileceği açıklandı. Bu süreçte pek çok kişi tarafından da kimlerin oy kullanabileceği de merak konusu olmuştu.

YSK tarafından oy kullanacak kişiler için de açıklama geldi:

Seçim tarihi itibariyle 18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halkoylamasına katılma hakkına sahip olduğu ifade edilirken

Oy kullanmayacak kişiler de YSK tarafından;

  • 1. Silâhaltında bulunan erler, onbaşılar ve kıta çavuşları (her ne sebeple olursa olsun, izinli bulunanlar da bu hükme tabidir),
  • 2. Askeri öğrenciler,
  • 3. Ceza infaz kurumlarında hükümlü olarak bulunanlar olarak açıklandı. 

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası sonrası kesin olarak 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek.