16 milyona SON DAKİKA Cumhurbaşkanı müjdesi! Erdoğan bizzat açıkladı 15 gün herkese BEDAVA oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son dakika yeni müjde duyurdu. Yapılan açıklama ile 16 milyon kişiye sunulan hizmetin ücretsiz olacağı ilan edildi...
16 milyona SON DAKİKA Cumhurbaşkanı müjdesi! Erdoğan bizzat açıkladı 15 gün herkese BEDAVA oldu

16 milyona SON DAKİKA Cumhurbaşkanı müjdesi! Erdoğan bizzat açıkladı 15 gün herkese BEDAVA oldu - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 26 Şubat 2024 Pazartesi günü programını İstanbul ziyaretine ayırırken ziyaret kapsamında İstanbullular tarafından merakla beklenen Sirkeci Kazlıçeşme metrosunun açılışını da gerçekleştirdi.

İSTANBUL'DA TOPLU TAŞIMA KULLANANLARA MÜJDE! SİRKECİ KAZLIÇEŞME METROSU 15 GÜN BEDAVA OLDU...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada "Bugün şehrimizin ulaşımını rahatlatmak yanı sıra, tarihi değeri de bulunan Sirkeci- Kazlıçeşme tren hattını devreye alıyoruz. Gebze-Halkalı hattı metroya dönüştürülerek hizmete devam ederken, Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki kesim atıl durumda kalmıştı. 8.3 KM'lik bu hattı modernize etmeye karar verdik. Yep yeni bir tasarımlarla İstanbul'a kazandırmayı planladık.Projemiz ile sadece demir yolu inşası yapmayıp ayrıca çevrede yaşayan insanların konforunu artıracak diğer düzenlemeleri de gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz.

erdogan-mujde.jpg

Ecdat yadigarı tescilli durakları, sanat tarihçileri, mimarlar, arkeologlar bütün bunların nezaretinde ve kurul kararları doğrultusunda restore ettik. Cerrahpaşa ve Samatya Hastanelerine erişimi kolaylaştıracak yeni bir durağı da mevcut hatta ilave ettik.

Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattının önümüzdeki 30 yıllık süreçte ekonomiye toplam katkısının 785 milyon avro olacağını hesaplıyoruz. Yeni nesil ulaşım projelerimizin en güzel örneklerinden birini teşkil eden Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattının ülkemize, şehrimize, ilçemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum." diyerek söz konusu hatta ulaşım hizmetinin 15 gün boyunca ücretsiz olacağını duyurdu.

Söz konusu hat İstanbul'da ulaşımı büyük oranda rahatlatması açısından büyük önem taşıyordu. Hattın seferlerine başlaması ile İstanbullular için büyük bir ulaşım sorunu çözülürken hattın 15 gün boyunca ücretsiz hizmet verecek olması da memnuniyet yarattı.