15 günlük YASAK KARARI gece yarısı acil duyuruldu! TAMAMI YASAKLANDI

Aktarılan son dakika haberinin detaylarına göre o illerimizde 15 günlük yasak kararı duyuruldu. Valiliklerden gelen peş peşe yasak kararlarına ilişkin detaylar ve merak edilenler haberimizde..
15 günlük YASAK KARARI gece yarısı acil duyuruldu! TAMAMI YASAKLANDI

2 ilimiz için yasak kararları gelmeye devam ediyor. Gece yarısı alınan son dakika kararının detaylarına göre 3 Nisan gece saatlerinden itibaren başlama üzere 17 Nisan tarihine kadar 15 gün boyunca yasak kararının uygulanacağı açıklandı. Yasak kararına ilişkin valiliklerin açıklaması ve detaylar haberimizde

VALİLİK VE KAYMAKAMLIKLAR DUYURDU

Konuya ilişkin aktarılan habere göre Van ve Bitlis Valiliği gösteri, yürüyüş ve açık hava toplantılarının 15 gün boyunca il genelinde yasaklandığını açıkladı. Yasak kararına ilişkin ayrıntılar da belli oldu. İşte merak edilenler..

VAN VALİLİĞİ’NDEN YASAK KARARI

Van Valiliği, resmi olarak yaptığı açıklamasında yasak kararına ilişkin detayları duyurdu 5442 sayılı il İdaresi Kanunu’nun ilgili hükümleri gereğince belirtilen tarihler arasında yasaklanan etkinlikler olduğu ifade edilerek şu açıklama yapıldı:

“Belirtilen tarihler arasında, ilçelerimizden veya çevre illerden bireysel ya da toplu olarak veya ilimiz güzergahını kullanarak, başta yukarıda belirtilen paylaşımlarda bahsedilen konulara ilişkin her türlü kanuna aykırı eylemlere katılım sağlanmasının önlenmesi amacıyla, kanuna aykırı eylem ve etkinliklere katılması muhtemel şahıslar ve grupların 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11. maddesinin (c) fıkra hükümleri gereğince, ilimiz ve ilçelerimize girişlerine, buralardan bireysel veya toplu olarak çıkışlarına izin verilmemesi hususunda Valilik makamınca karar alınmıştır”

BİTLİS VALİLİĞİ DE AÇIKLAMA YAPTI

Bir diğer açıklama da Bitlis Valiliği tarafından geldi. Bitlis Valiliği, yaptığı açıklamasında olası olayların engellenmesi için 3 – 17 Nisan tarihleri arasında yapılacak basın açıklaması, oturma eylemi, stant açılması, imza toplanması el ilanı/ broşür ve bildiri gibi evrakların dağıtılmasının yasaklandığı açıklandı.

Öte yandan Siirt Valiliği de 15 gün boyunca benzer eylemlerin yasaklandığını duyurdu. Yasak kararlarına uymayanlara yaptırım uygulanacağı belirtildi.