12 il için SON DAKİKA açıklandı! O saatte gündüz bir anda geceye dönecek AFET geliyor

Türkiye'yi etkisi altına alan doğal afetler ne yazık ki tüm hızı ile devam ederken 12 il için son dakika uyarısı yapıldı. Acil tedbir alınması gerekiyor...
12 il için SON DAKİKA açıklandı! O saatte gündüz bir anda geceye dönecek AFET geliyor

12 il için SON DAKİKA açıklandı! O saatte gündüz bir anda geceye dönecek AFET geliyor - Türkiye peş peşe yaşanan afetlerle sınanmaya devam ederken yeni bir afet için son dakika uyarıları peş peşe yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile tam 12 ilde şiddetli ve gök gürültülü sağanak yağış ile sel uyarısı yapılırken bazı illerde ise toz taşınımı nedeniyle çamur yağmuru uyarısı yapıldı. Gündüzü bir anda geceye döndürecek olan yağışların etkili olması beklenirken bazı bölgelerde ise karla karışık yağmur görüleceği ifade edildi.

TÜRKİYE'DE DOĞAL AFETLER ARTIYOR! HANGİ İLLERDE SEL UYARISI YAPILDI?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Orta ve Doğu Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege’nin yüksekleri, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kayseri, Sivas, Giresun, Trabzon, Rize, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

mgmb-uyari.jpg

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. Hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güney ve doğu yönlerden, öğleden itibaren batı kesimlerde kuzeybatıdan hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimler ile Doğu Anadolu'nun batısında güneyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Belirlenen illerde açıklanan saatlerde tedbir alınması istenirken vatandaşlardan da zorunlu olunmadığı durumlarda dışarı çıkmamaları istendi.