00.01'de başladı 19 Mayıs saat 23.59'a kadar TAMAMEN YASAKLANDI! 14 ilde flaş YASAK KARARI

Türkiye'de gündeme dair son dakika sıcak gelişmeler yaşanırken 14 ilde alınan valilik kararı ile yeni yasak kararı yürürlüğe girdi. İzmir, Tunceli, Muş, Bingöl, Ağrı, Kars, Mardin, Batman ve diğerleri...
00.01'de başladı 19 Mayıs saat 23.59'a kadar TAMAMEN YASAKLANDI! 14 ilde flaş YASAK KARARI

İZMİR (İHA) - Valilik kararları peş peşe açıklanmaya devam ederken 14 ilin Valisi tarafından imzalanan karar ile 4 günlük yasak ilan edildi. Gece yarısı 00:01 itibari ile başlayan yasak kararı kapsamında Siirt, Bitlis, Kars, Tunceli, Muş, Diyarbakır, Bingöl, Ağrı, Adana, Hakkari, Batman, Mardin, Şırnak ve İzmir'de 19 Mayıs 23.59'a kadar gösteri, yürüyüş, eylem ve etkinliklerin yapılamayağı belirtildi.

İZMİR'DE EYLEM, GÖSTERİ VE ETKİNLİKLER 19 MAYIS'A KADAR YASAKLANDI!

Kobani Davası olarak da bilinen "6-8 Ekim Terör Olaylı Davası"nın sonuçlanmasının ardından İzmir Valiliği tarafından yapılan duyuruda, kentte 19 Mayıs'a kadar kentte toplantı, yürüyüş gibi eylemlerin yasaklandığı bildirildi. 18’i tutuklu 108 ismin yargılandığı ve kamuoyunda Kobani Davası olarak bilinen "6-8 Ekim Terör Olaylı Davası"nın 83’üncü duruşması bugün görüldü. Duruşmada açıklanan kararlara göre Selahattin Demirtaş’ın da içinde bulunduğu birçok isme hapis cezası verildi. İzmir Valiliğinin resmi sitesinde yapılan açıklamaya göre, kentte bu konu ile ilgili yapılması muhtemel her türlü açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, toplu olarak karşılama ve uğurlama merasimleri, basın açıklaması, oturma eylemi, miting, çadır kurma, imza kampanyası, stant açma, anma töreni, şenlik, konser, eğlence, oyun, gösteri vb. türdeki tüm eylem ve etkinliklerin yasaklandığı bildirildi. Duyuruda 16 Mayıs itibariyle başlayan yasaklama kararının 19 Mayıs saat 23.59’a kadar süreceği de aktarıldı.

yasaklama-karari.jpg

GÖSTERİ VE YÜRÜYÜŞLER NEDEN, NE ZAMANA KADAR YASAKLANDI?

Valilikler tarafından yapılan açıklamada yasak kararının gerekçesi halk arasında Kobani davası olarak anılan 6-8 Ekim Terör Olaylı Davası için mahkeme tarafından verilen kararların ardından taşkınlıkları önlemek olarak gösterildi. Terör sempatizanlarının halkın huzurunu bozmasını önlemek adına alınan tedbir kararı bakımından Ağrı, Şırnak, izmir, Batman, Siirt, Tunceli, Hakkari, Adana ve Kars illerinde 19 Mayıs 23.59'a kadar, diğer illerde ise 20 Mayıs'a kadar yasaklama kararı alındığı ifade edildi.