Yarın Uzmanlar Eşliğinde Uşak’ın Deprem Riski Görüşülecek

Yarın Uşak’ta düzenlenecek etkinlikte Ege Bölgesinde Meydana Gelen Deprem Fırtınaları ve Uşak’ın Risk Durumu görüşülecek.
Yarın Uzmanlar Eşliğinde Uşak’ın Deprem Riski Görüşülecek

Etkinlik,12 Aralık 2025 saat 14.00 da Uşak Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa Amfisi'nde gerçekleştirilecek. Ege Bölgesi'nde son yıllarda yaşanan depremler ve Uşak İli özelinde ortaya çıkan riskler detaylı bir şekilde görüşülecek.

7ddaa0ed-7fa8-4825-9f53-543a158f99a0.jpg

Programa katılacak uzman konuklar
Deprem konusunu görüşüleceği etkinliğe, 9 Eylül Üniversitesi, Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 9 Eylül Üniversitesi, Jeoloji Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. Mustafa Softa, Uşak Üniversitesi Coğrafya Bölümü Doç. Dr. İsmail Ege katılacaktır.
Balıkesir Sındırgı İlçesinde Deprem
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 11 Aralık saat 10.06 da 4,9 büyüklüğünde olan deprem Uşak'tan da hissedildi. Depremin 6,97 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Ege Bölgesinde meydana gelen bu depremler Uşak İli için de bir risk oluşturuyor. Son zamanlarda yaşanan depremlerde tedirginlik yaşayan vatandaşlar için Uşak’ta gerçekleştirilecek bu etkinlik önem arz ediyor.