Uşak'ta YKS öncesi İl Sınav Koordinasyon Kurul Toplantısı yapıldı

Türkiye genelinde 8 – 9 Haziran 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan YKS 2024 öncesinde Uşak İl Sınav Koordinasyon Kurul Toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantı Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş başkanlığında gerçekleşti.
Uşak'ta YKS öncesi İl Sınav Koordinasyon Kurul Toplantısı yapıldı

ÖSYM’nin Türkiye genelinde düzenleyeceği ve ortalama olarak 3 milyon adayın gireceği YKS sınavı öncesinde Uşak’ta sınav yapılacak binalara ulaşım, binaların güvenliği gibi pek çok konu görüşüldü.

Uşak’ta sınava toplamda 12 bin 993 adayın YKS’ye gireceği ifade edilirken, adayların saatler ve belgeler konusunda dikkatli olması gerektiği vurgulandı. İşte toplantıdan öne çıkan başlıklar..

Toplantıya Vali Yardımcısı Önder Can, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Fahri Semiz, Belediye Başkan Yardımcısı Reyhan Aydın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlhan Hayran, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Huriye Akyol ve Sınav Organizasyon Koordinatörü Prof. Dr. Sadiye Tutsak katıldı.

UŞAK’TA İLK OTURUMA 12 BİN 993 ADAY GİRECEK

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç bölümde yapılacak olan YKS’nin, 8 Haziran Cumartesi ve 9 Haziran Pazar günleri gerçekleştirileceğini belirterek “1. Oturum Temel Yeterlilik Testine (TYT) 8 Haziran 2024 Cumartesi günü 12 bin 993 aday, 2. oturum Alan Yeterlilik Testine (AYT) 9 Haziran 2024 Pazar günü 8.634 aday ve 3. oturum Yabancı Dil Testine (YDT) 9 Haziran 2024 Pazar günü 760 aday sınava girecek. Sınavlar (Cumartesi sabah 50 bina, Pazar sabah 29 bina, öğleden sonra 4 bina) toplam 83 binada gerçekleştirilecek” dedi.

ADAYLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

YKS sınavına girecek adayların, Sınav Giriş Belgeleri, Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı (Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçici kimlik belgesi veya süresi geçerli pasaport gibi) sınav kılavuzunda belirtilen geçerli kimlik kartlarını yanlarında bulundurmaları ve ayrıca sınava getirilmesi yasak olan araç-gereçleri yanlarına almamaları konusunda uyarılarda bulunan Rektör Savaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Nüfus cüzdanlarını/Kimlik kartlarını kaybedenler veya yeniden çıkarmak isteyen adaylar için, 8 Haziran 2024 Cumartesi günü 07.00 ile 17.00, 9 Haziran 2024 Pazar günü 07.00 ile 15.30 saatleri arasında, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü açık olacaktır. Adayların sınav günleri sabah oturumları için sınav binasına alınacağı son saat 10.00, öğleden sonraki oturum için saat 15:30’dur. Adayların sıkıntı yaşamamaları için bu hususları dikkate alarak hareket etmeleri önemlidir.”

Toplantıda Prof. Dr. Savaş, yaptığı açıklamasında YKS’ye girecek tüm adaylara başarılar dilemeyi ihmal etmedi. Diğer yandan sınav öncesi, sınav anı ve sınav sonrasında Uşak Valiliği, Uşak Belediyesi, Uşak İl Emniyet Müdürlüğü ve ilgili tüm kurumların gerekli tedbirleri alacağının da altı çizildi.