Uşak'ta yabancılara ait ruhsatsız iş yerleri kapatıldı!

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın verdiği talimatı ile Uşak’ta yabancıların açmış oldukları ruhsatı olmayan iş yerleri mühürlenerek kapatıldı.
Uşak'ta yabancılara ait ruhsatsız iş yerleri kapatıldı!

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım icraatları ile dikkat çekmeye devam ediyor. Seçim öncesinde sığınmacıların ve kaçak göçmenlerin Uşak’ta istemediklerini sık sık dile getiren Başkan Özkan Yalım’ın ilk icraatlarından birisi de bu konuda oldu.

Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bizzat talimat veren Başkan Özkan Yalım Afganlar ile Suriyeliler tarafından Uşak’ta açılan ve ruhsatları olmayan iş yerlerini tek tek mühürlenmesini sağladı. Bu iş yerlerinin mühürlendiği sırada çalışmaları bizzat yöneten Başkan Özkan Yalım vatandaşlardan da büyük destek aldı.

Hem seçim çalışmaları sürecinde hem de göreve geldiği günden bu yana sığınmacı kişileri şehirde istemediğini ve kendi halkına daha huzurlu bir ortam sunacağını söyleyen Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, sözünün arkasında durdu. Ruhsatı olmayan yabancı işletmeler Başkan Yalım’ın talimatıyla mühürlenerek kapatıldı.

Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından kent genelinde yapılan denetimlerin ardından Afganlar ve Suriyeliler tarafından açılmış iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmayan işletmeler tespit edildi. Ruhsatsız hizmet verdiği belirlenen 5 dükkân, Başkan Yalım’ın önderliğinde işlem yapan zabıta ekipleri tarafından mühürlendi.

HEMŞERİLERİMİZİN HUZURU ÖNEMLİ

Seçimlerden önce halka hitaben yaptığı konuşmalarda sık sık sığınmacı vatandaşlara verilen sınırsız hakları eleştiren Başkan Yalım, başkanlık koltuğuna oturduğu ilk günlerde verdiği sözleri tutarak yabancılarla ilgili yaptırımlarına başladı. Zabıta Müdürlüğü’ne bizzat talimat veren ve şehir genelinde ruhsat almadan işletme açan sığınmacı kişileri tespit ettiren Başkan Yalım, halkın huzurunu bozabilecek hiçbir duruma müsaade etmeyeceklerini söyledi. “Hemşerilerimizin ve esnafımızın huzuru bizim için her şeyden önemli. Bu huzuru bozacak hiçbir duruma izin vermeyeceğiz” diyen Yalım; “Uygunsuz bir şekilde işyeri açıp haksız kazanç elde eden Suriyeli ve Afgan vatandaşları yakından takip ederek, bu tarz kazançlara fırsat vermeyeceğiz. Seçim vaadimde de söylediğim gibi yeni dönemde sığınmacı vatandaşlara iş yeri ruhsatı vermeyecek, hali hazırda bulananlara ise sıkı denetimler gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

ESNAF VE VATANDAŞLARDAN BAŞKAN YALIM'A TEBRİK

İşyeri ruhsatı olamayan dükkanların mühürlenmesi sırasında çevrede bulunan esnaf ve vatandaşlar Başkan Yalım’ın yanına gelerek, seçim vaatlerini göreve başlar başlamaz hızlı bir şekilde gerçekleştirdiği için tebrik ve teşekkürlerini iletti. Aynı zamanda yeni dönem Belediye Başkanlığı görevinin hayırlı ve uğurlu olmasını da dileyen vatandaşlar, başkanlığının ilk gününden itibaren yapılan aktif hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Uşak’ta yabancıların açmış oldukları ruhsatsız iş yerleri için kapatma kararı verilirken ruhsatlı iş yerleri için de sıkı denetimlerin başlayacağı bildirildi. Konunun Başkan Özkan Yalım tarafından önemsenmesi ile belediyenin ilgili birimlerinin bu konuda ön çalışmalara başladıkları belirtildi.