Uşak’ta KPSS’siz 45 işçi alımı yapılacak! BAŞVURULAR BAŞLADI

Uşak'ta iş arayanları yakından ilgilendiren önemli bir haber geldi. Uşak'ta KPSS'siz tam 45 işçi alımı için başvurular başladı. İŞKUR üzerinden yayımlanan personel alım ilanlarının detaylarına göre Uşak'ta 45 işçi alımı yapılacak.
Uşak’ta KPSS’siz 45 işçi alımı yapılacak! BAŞVURULAR BAŞLADI

KPSS puanı olmayan ya da KPSS puanı düşük olan adaylar için güzel haberi İŞKUR verdi. Uşak'ın farklı bölgelerinde yapılacak personel alımına ilişkin başvurular başladı. KPSS puan şartsız yapılacak olan alımların şu an için özel sektöre olacağı ifade edildi. Adayların başvurabilmesi için belirtilen başvuru şartlarını taşıması gerekiyor.

Özel sektöre yapılacak olan işçi alımların tamamının daimi olacağının altı çizildi. Genel işçi kategorisi için yapılacak alımlarda engelli vatandaşlar için de alımların olduğu görüldü. Peki, başvuru şartları neler?

BAŞVURU ŞARTLARI

İŞKUR üzerinden yayımlanan özel sektör alımlarında her işveren kendi başvuru şartları ile ilanlarını yayımlıyor. Bu sebeple net bir başvuru şartını belirtmek mümkün olmayabiliyor. Ancak çalışmak isteyenlerin İŞKUR üzerinden belirtilen genel şartları ve işverenlerin ilan içerisinde yayımladığı özel başvuru şartlarını taşıması gerekiyor. Genel başvuru şartları şu şekilde:

  • TC vatandaşı olmak
  • En az ilkokul mezunu olmak
  • Çalışmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorununun olmaması
  • Adli sicil kaydının temiz olması
  • Güvenlik soruşturmasının olumlu olması
  • Gerekli durumlarda vardiyalı çalışabilmek
  • En az 18 yaşını tamamlamış olmak

Genel olarak İŞKUR üzerinden yayımlanan ilanlarda başvuru şartları bu şekilde sıralandı. İlanların içerisindeki özel şartların da incelenmesi önerilmektedir. Bazı işverenler belirtilen genel şartlara ek olarak eğitim ve yaş şartına ilişkin farklı kriterler isteyebilmektedir. Mağduriyet yaşanmaması adına ilanların içerisindeki şartları da incelemenizi öneriyoruz.

ekran-goruntusu-2024-04-12-130610.png

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvuruda bulunacak olan adayların başvurularını İŞKUR üzerinden online bir şekilde yapması gerekiyor. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar TC kimlik numaraları ve şifreleri ile İŞKUR’a giriş yaparak Açık İş İlanları üzerinden ilanların özel şartlarını inceleyerek başvurularını tamamlayabilir. Son başvuru tarihi her ilan için farklılık gösterebilir.