Uşak’ta KPSS’siz 322 işçi alınacak! 18 yaş üstü en az ilkokul mezunu

Uşak'ta iş arayanlar için İŞKUR'dan güzel haber geldi. Aktarılan son habere göre Uşak'ta KPSS'siz 322 işçi alımı yapılacak. Başvuruda bulunmak isteyenler için alımların yapılacağı meslekler ve genel başvuru şartları da açıklandı.
Uşak’ta KPSS’siz 322 işçi alınacak! 18 yaş üstü en az ilkokul mezunu

Son dönemlerde artış gösteren enflasyon ne yazık ki vatandaşların iş bulma sürecini daha da sancılı bir hale getirdi. Bu noktada iş arayan Uşaklılar için İŞKUR üzerinden yeni bir personel alım duyurusu geldi. Aktarılan son habere göre İŞKUR üzerinden Uşak'ta 322 meslek için alım yapılacak.

Başvuruda bulunmak isteyenler için alımların özel sektöre olacağı ve bu sebeple de KPSS puan şartının aranmayacağı ifade edildi. Uşak'ta KPSS'siz 322 işçi alımı için genel başvuru şartları şu şekilde:

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

  • TC vatandaşı olmak
  • En az 18 yaşını tamamlamış en fazla 55 yaşında olmak (Üst yaş sınırı alım yapılacak mesleğe göre farklılık gösterebilmektedir)
  • En az ilkokul mezunu olmak (Mezuniyet durumu da alım yapılacak mesleklere göre farklılık gösterebilmektedir)
  • Çalışmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorununun olmaması
  • Dış görünümüne özen göstermek
  • Gerekli durumlarda vardiyalı çalışabilmek (Alım yapılacak mesleğe göre değişebilir)
  • Adli sicil kaydının temiz, güvenlik soruşturmasının olumlu geçmesi

Genel olarak yapılacak alımlarda İŞKUR'un başvuranlardan aradığı şartlar bu yönde. Ancak bunların yanı sıra özel başvuru şartları da istenmektedir. İŞKUR üzerinden yapılan alımlarda firmaların istediği özel şartları da taşımak gerekiyor. Özel şartlara ulaşmak için ilanların içeriğini ayrıntılı olarak incelemeniz önerilmektedir.

ekran-goruntusu-2024-05-15-100918.png

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Uşak personel alımına başvuruların İŞKUR üzerinden online olarak yapılacağı belirtildi. Online olarak yapılamayacak başvurular için size en yakın İŞKUR şubesine gidebilirsiniz. Son başvuru tarihleri ilanlara göre farklılık gösterebilmektedir. Mağdur olmamanız için son başvuru tarihlerini ayrıntılı olarak incelemeniz önerilmektedir.