Uşak’ta kaçakçılık operasyonu, 7 kişi yakalandı
Uşak Emniyet Müdürlüğü, kaçakçılık suçlarına karşı etkili operasyonlarıyla takdir topluyor. Ekipler, titiz çalışmalarının bir sonucu olarak, tütün ve tütün ürünlerinin kaçakçılığı ile tarihi eser kaçakçılığıyla başarılı bir şekilde mücadele ediyor.
Aralıksız bir şekilde operasyonlara devam eden ekipler milyonlarca kaçakçılık ürünü ele geçirdi.
3 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Müdürlüğün yaptığı açıklamaya göre, iki ayrı operasyon sonucunda piyasa değeri yaklaşık 3.500.000 TL olan kaçak malzemeler ele geçirildi. Ele geçirilen kaçak ürünler arasında 2.020.000 adet dolu makaron, 61 adet tarihi sikke ve 8 adet tarihi obje yer aldı. Bu operasyonlar sonucunda yakalanan 3 şüpheli hakkında adli tahkikat başlatıldığı belirtildi.
BANAZ'DA ELEKTRONİK SİGARA VE SİGARA KAÇAKÇILIĞI
Banaz ilçesinde gerçekleştirilen bir diğer operasyonda ise kaçak elektronik sigara ve kaçak sigara ticareti yapan kişilere yönelik önemli bir baskın düzenlendi. Operasyon neticesinde 33 tane kaçak elektronik puf sigara ve 10 paket kaçak sigara bulundu. Olayla ilgili olarak yakalanan 2 şüpheli hakkında da adli işlemler başlatıldı.
KAÇAK ÜRÜNLER VE BAŞLATILAN SORUŞTURMALAR
Uşak Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği bir diğer operasyon sonucunda ise 59 bin 460 adet kaçak dolu makaron, 16 bin 800 adet kaçak boş makaron, 11.000 gram kaçak nargile tütünü, 8.000 gramlık kaçak olan kıyılmış tütün, 450 gramlık kaçak pipo tütünü, 313 tane kaçak cinsel içeriği olan tablet ve 68 tane kaçak elektronik sigara bulundu. Ayrıca, 27 adet kaçak sigara likiti ve 112 paket kaçak sigara da bulundu. Bu operasyon kapsamında yakalanan 2 şüpheli şahıs hakkında da adli tahkikat başlatıldı.