Uşak'ta kaçak yapılarla mücadele başladı imzalar atıldı

Uşak köylerinde ne yazık ki son dönemde artan kaçak yapılaşma konusunda Uşak İl Özel İdaresi mücadele başlattı.
Uşak'ta kaçak yapılarla mücadele başladı imzalar atıldı

Son dönemde Türkiye'de yeniden kaçak yapılaşmanın yoğunlaştığı görülürken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri denetimlerini arttırmıştı. Özellikle de deprem riski yüksek olan illerde alınan tedbirler arttırılırken Uşak'ta da denetimler arttı.

Uşak İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklama ile Uşak TMMOB oda temsilcileri ile imzaların atıldığı ve köylerde ruhsatlı yapılaşma için çalışmaların başlayacağı ifade edildi. Uşak'ın dört bir yanında çalışmalarına devam eden ve pek çok alt yapı çalışmasına imza atmayı başaran il özel idaresi köylerdeki kaçak yapılaşmaya da el attı.

UŞAK'IN KÖYLERİNDE KAÇAK YAPILARLA MÜCADELE BAŞLADI!

Son dönemde ne yazık ki kaçak yapılaşma yeniden artış göstermeye başlayınca devreye Uşak İl Özel İdaresi girdi. Yapılan açıklamada "TMMOB oda temsilcileri ile İdaremiz arasında protokol imzalanarak köylerde ruhsatlı yapılaşma ile kaçak yapılaşmanın önüne geçerek daha kontrollü ve denetimli yapıların yapılması amaçlanmıştır." denilerek kontrollü yapılaşmanın denetimlerle geleceği ifade edildi.

kacak-yapi.jpg

Uşak'ta denetimler arttırılırken köyde ev sahibi olmak ve köy yapmak isteyen kişiler için ruhsat alınması istenecek. Böylelikle ruhsatlı yapılarla daha modern köylerin inşa edilmesi sağlanarak depreme dayanıklı evler inşa edilecek. Planlı yapılaşma alt ve üst yapı sorunlarının ortaya çıkması da engellenecek.