Uşak'ta Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 1. taksit ödemeleri başladı

Mayıs ayının gelmesi ile beraber tüm Türkiye'de olduğu gibi Uşak'ta da Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 1. taksit ödemeleri başladı.
Uşak'ta Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 1. taksit ödemeleri başladı

Uşak'ta konut, işyeri, arsa ve tarla gibi taşınmaz malı olan milyonlarca kişiye emlak vergisi hatırlatması geldi. Mayıs ayının gelmesi ile beraber Emlak ve Çevre Temizlik Vergileri’nin birinci taksiti için ödemeler başladı. Ödemeler 31 Mayıs Cuma gününe kadar devam edecek.

Emlak vergisi muafiyeti için belirlenen kriterlere sahip olmayan ve tapusu olan tüm Uşaklılar belirlenen tarihe kadar üzerlerine tahakkuk eden emlak vergisini ödemekle yükümlü tutulacak. 31 Mayıs Cuma gününe kadar ödemesini yapmayan kişiler emlak vergisi gecikme cezası ile karşı karşıya kalacaklar.

EMLAK VERGİSİ NEREDEN, NASIL ÖDENİR?

Emlak vergisi ödemesi yapması gereken kişiler vergi ödemelerini Uşak Belediyesi veznelerinden, Uşak Belediyesi internet sitesi üzerinden ve tüm bankaların mobil uygulamaları üzerinden ödeyebilecekler. Emlak vergisi son ödeme tarihi 31 Mayıs 2024 olarak uygulanacak.

Sahip olduğu evin 200 m2 büyüklüğü aşmaması şartı ile tek evi olan emekliler, hiçbir geliri olmayan ev hanımları ve işsizler ile şehidin dul eşi ve yetimleri, gaziler sıfır oranlı emlak vergisi ile emlak vergisi muafiyeti hakkından yararlanmaktadır.

Gülcan Özer - usakgundem.com özel haberidir...