Uşak’ta Duygulandıran Gece, Kamil’in Umudu Büyüyor
Geceye, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Çağlar Samancı ve Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Kadir Uslu da katılarak, küçük Kamil'in ailesine ve mücadelesine olan desteklerini gösterdi. "Birlikte Olursak Umut Büyür" sloganıyla düzenlenen etkinlikte, katılımcılar Kamil'in tedavisine katkıda bulunmak için bir araya geldi.
Banaz ilçesinde yaşayan ve DMD kas hastalığıyla mücadele eden Kamil Gümüş, henüz ayakta durabiliyor ancak yürümekte büyük zorluk çekiyor ve sık sık düşüyor. En büyük hayali ise arkadaşları gibi koşup oynayabilmek. Ailesi, Kamil için Dubai'de uygulanan ve yaklaşık 2.9 milyon dolara mal olan bir tedaviye ulaşmayı hedefliyor. Bu devasa maliyetin altından tek başına kalkamayan aile, kamuoyundan ve yardımseverlerden destek bekliyor.
Valilik Onaylı Bağış Kampanyası Devam Ediyor
Kamil Gümüş'ün tedavisi için Valilik onayıyla bir bağış kampanyası başlatıldı. Kampanya, 2 Ağustos 2025 tarihinde başladı ve tedavi masraflarının karşılanması amacıyla devam ediyor. Yardımseverler, Türk Lirası, Dolar ve Euro cinsinden belirtilen banka hesaplarına "Kamil" açıklamasıyla bağış yapabilirler. Yurt dışından destek olmak isteyenler için de SMA Children Vakfı üzerinden bir bağış kanalı oluşturuldu.
"Küçük Bir Destek, Büyük Bir Umuda Dönüşebilir"
Düzenlenen destek gecesinde ve sonrasında yapılan çağrıda, herkesin Kamil'in hayatını değiştirecek bu tedaviye katkı sunabileceğinin altı çizildi. Belediye Başkan Yardımcısı Çağlar Samancı ve İl Genel Meclisi Başkanı Kadir Uslu'nun da katılımıyla kamuoyunun dikkati çekilen kampanyada, "Unutmayalım; küçük bir destek, büyük bir umuda dönüşebilir" mesajı verildi. Organizatörler, tüm duyarlı ve yardımsever gönüllüleri, bu anlamlı mücadeleye destek olmaya davet ediyor. Kamil'in tedavisine ulaşması ve hayallerine kavuşması için bağış kampanyasına destekler sürüyor.