Uşak'ta bayram namazı saat kaçta kılınacak?

Bayram namazı vakitleri açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre Uşak’ta bayram namazının saat kaçta kılınacağı belli oldu. Kurban Bayramı namazı Uşak’ta saat kaçta kılınacak?
Uşak'ta bayram namazı saat kaçta kılınacak?

Kurban Bayramı için geri sayımda sona yaklaşıldı. 16 Haziran 2024 Pazar günü kılınacak bayram namazı ile beraber Kurban Bayramı başlamış olacak. Bayram namazının saat kaçta kılınacağı ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hesaplanıp açıklanıyor. Uşak’ta bayram namazının saat kaçta olacağına dair araştırmalar hız kazanırken Diyanet İşleri Başkanlığı merak edilen açıklamayı yaptı. Uşak’ta bayram namazı vakti saat kaç olacak?

CAMİLER DOLUP TAŞACAK!

16 Haziran Pazar günü bayram namazlarında tüm yurtta camiler dolup taşacak. Çoğu camide saflar cami dışına kadar uzayacak. Türkiye’nin her yerinde bayram namazı için camiler özel olarak hazırlandı ve cemaati beklemeye başladı. Kurban Bayramı’nın birinci günü bayram namazının kılınması ile bayram sevinci de başlamış olacak. İl il bayram namazı saatleri ise vakit namazlarının saatleri gibi farklı olacak. Bayram namazının saat kaçta olacağına dair açıklama Diyanet’ten geldi?

UŞAK’TA BAYRAM NAMAZI SAATİ!

Kurban Bayramı için bayram namazı vakitleri belirlendi. Diyanet’in açıklamasına göre Uşak’ta bayram namazı saat 06:11’de kılınacak. İnsanlar bu saatlerde camilerde bulunan imamların yönetiminde bayram namazlarını eda edecekler. Bayram namazının ardından ise bayram başlayacak. Bayram namazı eda edildikten sonra bayramlaşmalar ve kurban kesimleri başlamış olacak. Bayram namazı İstanbul’da 06:07’de, İzmir’de 06:21’de, Ankara’da 05:54’te, Denizli’de 06:15’te, Kütahya’da 06:07’de, Manisa’da 06:19’da kılınacak.

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Bayram namazı cemaat ile kılınan bir namazdır. Bayram namazının nasıl kılınacağı namaz öncesinde imam tarafından cemaate açıklanacak. 2 rekat olan bu namaz diğer vakit namazlarından biraz farklı bir şekilde kılınıyor.

Bayram namazı için önce niyet edilmesi gerekiyor. “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için Kurban Bayramı namazı kılmaya, uygun hazırda bulunan imama” denilerek namaza başlanır.

Bayram namazına niyet edildikten sonra tekbir alınır ve eller bağlanır. Ardından sessizce Sübhaneke duası okunur. Sonrasında eller kulak hizasına kaldırılarak yeniden tekbir alınır ve eller yana sallanır. Ardından 3. tekbir alınır eller yine yana salınır. Bunun sonrasında ise 4. tekbir alınır ve ardından eller bağlanır. İmam duaları okumaya başlar, bu sırada cemaat imamı dinler. Rüku ve secde ile 2. rekata geçilir.

2. rekatta imam duaları okur ve cemaat dinler. Sonrasında 4 defa tekbir alınır. 3 tekbirde eller yana salınır ama 4. tekbirde eller kaldırılmadan rükuya gidilir. Rükuda okunması gereken duaların ardından selam verilir.