Uşak'ta ani sıcaklık düşüşü ve kar yağışı bekleniyor

Uşak Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) son hava durumu tahminleri doğrultusunda, bölge için meteorolojik uyarı yayınladı.
Uşak'ta ani sıcaklık düşüşü ve kar yağışı bekleniyor

Uşak Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, bölgede önemli bir meteorolojik değişim bekleniyor. Ege Bölgesi'nin iç kesimlerini kapsayan Afyonkarahisar, Denizli ve Uşak illerinde hava sıcaklıklarının önümüzdeki bir hafta boyunca mevsim normallerinin altına düşeceği bildirildi.

SICAKLIK DÜŞÜŞÜ VE YAĞIŞ BEKLENTİSİ

Meteorolojik verilere göre, 4 Şubat Salı gününden itibaren bölgede 6 ila 12 derece arasında belirgin bir sıcaklık düşüşü yaşanacak. Özellikle 4-8 Şubat tarihleri arasındaki beş günlük tahminlerde, en düşük sıcaklıkların 2 dereceden başlayarak kademeli olarak -6 dereceye kadar gerileyeceği öngörülüyor. Gündüz sıcaklıklarının ise 2 ile 8 derece arasında değişmesi bekleniyor. Nem oranlarının da değişkenlik göstereceği, yüzde 27 ile yüzde 85 arasında seyredeceği tahmin ediliyor.

usak-hava-durumu.png

KUVVETLİ RÜZGAR VE KAR YAĞIŞI UYARISI

Valilikten yapılan açıklamada, soğuk havanın etkisini artıran bir diğer faktörün de kuzeyli yönlerden esecek kuvvetli rüzgarlar olacağı belirtildi. 4 Şubat Salı ve 5 Şubat Çarşamba günlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışının etkili olması bekleniyor. Meteorolojik tahminlere göre, özellikle Perşembe günü en düşük sıcaklığın -5 dereceye kadar düşeceği ve nem oranının yüzde 45 ile yüzde 71 arasında değişeceği öngörülüyor. Bu soğuk hava dalgasının 11 Şubat'a kadar etkisini sürdüreceği, vatandaşların özellikle sabah ve akşam saatlerinde don olayına karşı dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı. Hafta sonuna doğru, Cumartesi günü en yüksek sıcaklığın 8 derece olması beklenirken, nem oranının yüzde 27'ye kadar düşeceği tahmin ediliyor.