Uşak'ta 206 Kişiye Uzman Desteği
Orman yangınlarından depremlere, sel felaketlerinden terör saldırılarına kadar 27 farklı afet ve acil durum olayında vatandaşlar psikolojik açıdan yalnız bırakılmadı.
Uşak'ta 206 Kişiye Uzman Desteği
Bu yılki afet müdahalelerinde dikkat çeken verilerden biri Uşak ilinde yaşanan orman yangını sonrasında sağlanan psikososyal destektir. 27 Haziran-26 Temmuz tarihleri arasında çıkan orman yangınları sürecinde Uşak'ta 206 kişiye psikolojik ilk yardım ve uzun vadeli ruhsal destek hizmetleri sunuldu. Uşak'taki müdahale ekipleri, yangın mağduru ailelere psikolojik ilk yardımdan sosyal iyileştirme programlarına kadar geniş bir yelpazede hizmet verdi.
Aynı dönemde diğer illerde de yoğun çalışmalar yürütüldü. Bursa'da 1222, Karabük'te 772, Hatay'da 483, Eskişehir'de 305 kişiye psikososyal destek sağlanırken, Sakarya'da 240, İzmir'de 257, Bilecik'te 204, Antalya'da 105, Kahramanmaraş'ta ise 268 kişiye uzman yardımı ulaştırıldı.
İstanbul Depremi Sonrası Büyük Müdahale
Yılın en büyük psikososyal destek müdahalesi İstanbul'da 24 Nisan'da meydana gelen deprem sonrasında gerçekleştirildi. Bu afette tam 122 bin 172 kişiye psikolojik destek sunuldu. Ayrıca Bolu'da 21 Ocak'ta yaşanan otel yangını felaketinde de 995 kişiye acil müdahale ekipleri tarafından ruhsal destek verildi.