Uşak’ta 15 Temmuz şehitleri için bütün camilerde selalar okundu!

Uşak’ta bulunan bütün camilerde 15 Temmuz darbe girişimine karşı verilen mücadelede şehit olanlar için selalar okundu.
Uşak’ta 15 Temmuz şehitleri için bütün camilerde selalar okundu!

15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Uşak’ta da saat 00:13’te bütün camilerde şehitler için sela okundu. 15 Temmuz 2026’da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeleri hain bir darbe girişimine kalkışmıştı. Bu darbe girişimi demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkan Türk milleti tarafından savuşturulmuştu. Yaşanan darbe girişimine karşı verilen mücadelede ise o gece 252 kişi şehit olmuştu. O şehitler için 15 Temmuz’un 8. yılında camilerde selalar okunarak yad edildiler.

DİYANET ORGANİZE ETTİ!

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan organizasyon ile Türkiye’nin 81 ilinde ve 922 ilçesinde tüm camilerde sela okundu. Saat 00:13’te okunan sela ile 15 Temmuz şehitleri anıldı. Aynı anda okunan selalar milli birlik ve beraberliğin de bir simgesi haline geldi. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı’nın genelgesine göre cami ve minarelerin ışıklarının sabah namazına kadar açık kalması sağlandı.

NEDEN 00:13’TE SELA OKUNDU?

Tüm camilerde 00:13’te sela okunması üzerine neden bu saatin seçildiği merak ediliyor. 16 Temmuz 2016 tarihinde 15 Temmuz kalkışması devam ederken tüm camilerde saat 00:13’te selalar okunmuştu. Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl aynı gün ve saatte camilerde sela okunmasını sağlıyor. Simgesel olarak 15 Temmuz darbe girişiminde verilen mücadeleyi işaret ettiği için 00:13 saati seçiliyor.

Öte yandan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Uşak’ta gün boyu yapılan etkinliklerle anıldı. Şehitler için dualar okunurken Kur’an-ı Kerim tilavetleri ile günün anlamına ve önemine dikkat çekildi. 15 Temmuz darbe girişimine karşı verilen mücadelenin öneminin hatırlatıldığı etkinliklere vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdiler.