Uşaklılara kitap çağrısı! Belediye Kütüphanesi kitap bağışlarını toplamaya başladı
Belediye Kütüphanesi projesi Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın talimatı ile hazırladı. Durumu iyi olmayan öğrenciler için hazırlanan projeden ihtiyaç sahipleri ücretsiz olarak yararlanabilecek.
Kitaplarını bağışlamak isteyenler ALO 153 çağrı merkezini arayabilecekleri gibi ücretsiz kitap almak isteyenler de bu numarayı arayarak talepte bulunabilecek.
KÜTÜPHANEDE YERİNİ ALMAYI BEKLİYOR
Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın talimatıyla hazırlanan proje kapsamında; kent genelinde ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilerin yanı sıra kütüphanesi bulunmayan eğitim kurumları, okullar ve kurumlar hedefleniyor. Gençlerin, öğrencilerin ve her yaştan vatandaşın kitaplara daha kolay ulaşmasını sağlamayı amaçlayan proje sayesinde, farklı türdeki birçok kitap ücretsiz olarak okuyucuyla buluşacak. Özellikle ders kitapları, test ve sınava hazırlık kitapları, dünya klasikleri başta olmak üzere siyasi içerikli olmayan tüm romanlar ve öyküler, tarih ve psikoloji kitapları, kişisel gelişim kitapları, ansiklopediler ve çocuk kitapları bu kütüphanede yerini almayı bekliyor.
GERÇEK İHTİYAÇLARA YÖNELİK DOĞRU HİZMETLER
Her yaştan vatandaşın okuma alışkanlığı kazanmasını desteklemek, ihtiyaç sahibi öğrencilerin ders kitaplarına ücretsiz ulaşabilmesini sağlamak ve sınava hazırlanan öğrencilerin hazırlık kitaplarına ve test kitaplarına ulaşmasını kolaylaştırmak gibi amaçları bulunan proje sayesinde; çocuk kitapları ile miniklerin okuma alışkanlığı kazanmasına yardımcı olunması planlanıyor.
Projede şu an için tedarik aşamasının devam ettiği belirtildi. Kitaplarını proje kapsamında bağışlamak isteyenler Alo 153 hattını arayabilir ya da Uşak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne şahsen giderek irtibat kurabilir.