Uşaklılar 1 Eylül 2024 tarihine kadar yaptırmayanlara 4.538 TL para cezası kesilecek!

Uşak Emniyet Müdürlüğü tüm Uşaklıları ilgilendiren bir son dakika açıklaması yaptı. 1 Eylül 2024 tarihine kadar yaptırmayanlara 4.538 TL para cezası kesilecek.
Uşaklılar 1 Eylül 2024 tarihine kadar yaptırmayanlara 4.538 TL para cezası kesilecek!

Uşak'ta yaşayan kişilere yönelik olarak Uşak Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklaması ile ruhsat yenileme hatırlatması yapıldı. Yapılan açıklamada yivsiz tufak ruhsatnamesi için 1 Eylül 2024 tarihine kadar süre olduğu belirtildi.

Uşak Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 1 Eylül 2024 tarihine yivsiz tufak ruhsatı olan kişilerin bu ruhsatnamelerini yenilemeleri istendi. Bu tarihe kadar ruhsatnamesini yenilemeyen kişilere hem para cezası kesilecek hem de tüfeklerine el konulacak. Bu nedenle tüfek sahiplerinin mutlaka 1 Eylül tarihine kadar başvuru yapmaları gerekiyor.

YİVSİZ TÜFEK RUHSATNAMESİ SON YENİLEME TARİHİ NE ZAMAN, RUHSATSIZ TÜFEK / SİLAH KULLANMANIN PARA CEZASI NE KADAR, KAÇ TL?

Yayımlanan resmi duyurad Uşak Emniyet Müdürlüğü "Yivsiz tüfek ruhsatnamesi geçerlilik süresi dolan vatandaşlarımızın 01.09.2024 tarihine kadar ruhsatnamelerini yenilemeleri gerekmektedir. Ruhsatnamelerini yenilemeyen vatandaşlarımızın ruhsatnameleri 01.09.2024 tarihinden itibaren geçersiz sayılacak ve ilgililere; 4.538TL PARA CEZASI UYGULANACAKTIR." ifadelerine yer verilerek para cezası 4.538 TL olarak açıklandı.

tufek-kaydi.jpg

Ruhsatı yenilenmeyen tüfeklerin tespit edilmesi durumunda tüfek Uşak Emniyet Müdürlüğü tarafından muhafaza altına alınacak. Tüfeğin 1 ay içerisinde ruhsatlandırılmaması durumunda ise mülkiyeti kamuya geçirilecek ve el konulacak.