Uşaklı kadınlara Başkan Çakın'dan Zümra Tarhanası müjdesi!

Uşak adı ile markalaşan geleneksel tarhanamız için Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın yeni müjdesini duyurdu.
Uşaklı kadınlara Başkan Çakın'dan Zümra Tarhanası müjdesi!

Uşak'ta kadınların kendi el emeklerini kazanca dönüştürebilmelerini sağlamak adına hayata geçirilen Zümra Kadın Kooperatifi her geçen gün büyümeye devam ediyor. Markalaşma yolunda ilerleyen Uşak Tarhanası için Zümra Kadın Kooperatifi bünyesinde dün lansman çalışması tamamlanırken bugün Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın müjdeli haberini duyurdu.

Lansman programında Uşaklılara hitap eden Başkan Çakın Zümra kadınlarına sağlamış olduğu katkılar ve göstermiş oldukları başarılarından dolayı teşekkür ederek Tarhana üretimini tek bir noktada toplamak adına yeni bir üretim tesisi sözü vermişti. Uşak Kayaağıl Termal Tesisleri içerisinde düzenlenen törende kooperatif bünyesinde üretilen Uşak Tarhanası da konuklara ikram olarak dağıtılmıştı.

UŞAK TARHANASI ADIM ADIM MARKALAŞMA YOLUNDA!

Düzenlenen törende konuşma yapan Başkan Çakın "Kadınların üretimlerini satışa çevirebilmeleri için Kadın El Emeği Pazarı’nı kurduklarını ve burada yer alan 8 dükkânı kadınlara tahsis ettiklerini belirten Çakın, kısa süre önce açılışını gerçekleştirdikleri ve

kentin yeni ticaret merkezi olmaya hazırlanan Yöresel Ürünler Çarşısı içerisindeki 3 adet dükkânı da Zümra için tahsis edeceklerini söyledi.

cakin-1.jpg

Burada Zümra kadınlarınca işletilecek ve günlük olarak çevre esnafına hizmet verecek bir çay ocağı da bulunacağının altını çizen Başkan Çakın; “Zümra artık bir marka haline geldi ve biz markalaşan bu ürünlerin daha sağlıklı koşullarda seri şekilde üretilmesini desteklemek adına buradan bir müjde verelim; Halk konutları bölgesinde bulunan belediyemize ait bir yapıyı bundan böyle kadınlarımıza tahsis etme kararı aldık.

cakin-2.jpg

Burası Zümra Kadın Kooperatifi’nin imalathanesi olacak ve artık tüm ürünler burada tek bir noktada uygun koşullarda üretilerek satışa hazır hale getirilebilecek” diye konuştu.

cakin-4.jpg

Büyük bir hayal olarak başlayan bu projenin gerçekleşmesinin ve kadınların gösterdiği başarılar sayesinde buralara kadar gelmesinin kendilerini çok memnun ettiğini kaydeden Başkan Çakın; Uşak’ın girişimci bir kent olduğunu ve Zümra kadınlarının da bu girişimci ruhu devam ettiren önemli bir değer olduğunu vurguladı. Programa katılan kadınlar müjdeye çok sevinirken katkılarından dolayı Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın'a teşekkürlerini sundular. Üretim tesisi haberine sevinen Uşaklı kadınlar üretim kapasitesini arttırmak için var güçleri ile çalışacaklarını ifade ettiler.