Uşaklı gençler başvuru başladı! Uşak'ı temsil etmek isteyenler başvursun

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü aralarında Uşak'ın da yer aldığı 81 ilde başvuruların başladığı açıklandı.
Uşaklı gençler başvuru başladı! Uşak'ı temsil etmek isteyenler başvursun

18-25 yaş aralığında olan milyonlarca genç için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile Temsilci Genç başvurularının başladığı ilan edildi. Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafında yapılan açıklamada 81 ilden 12 - 21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Milli Mücadele: Bitmeyen Yolculuğu etkinlik ve programlarına katılmak isteyen gençler başvuruya davet edildi.

UŞAK'I TEMSİL EDECEK GENÇLER ARANIYOR!

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada "Temsilci Genç, üniversitelerin ön lisans, lisans veya lisansüstü programlarında okuyan, temsil yeteneği olan, gençlik çalışmalarına aktif katılım sağlayan, sportif, kültürel ve sosyal etkinliklerde aktif rol alabilecek, çevresine örnek olabilecek, milli ve manevi değerlere saygılı, istiklal mücadelesi ruhunu yaşayıp yaşatabilecek, toplumla bütünleşmiş, 18-25 yaş aralığında yer alan gençleri ifade etmektedir. Ülkemizin her bir ilinden ve yurtdışından gençlerimizin yoğun yaşadığı ülkelerden bir bay ve bir bayanın katılımıyla oluşan temsilci gençler Gençlik Haftasında devlet erkânını ziyaret etmek, Gençlik Haftası , 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenecek resmi tören ve programlara katılmak ve ayrıca gerçekleştirilecek “Milli Mücadele: Bitmeyen Yolculuk” programıyla tarihi ve kültürel zenginliklerimizi de yerinde görüp milli mücadele ruhunu yerinde müşahede etme fırsatı bulacaktır." denilerek 18-25 arası gençlerin başvurularının kabul edileceği açıklandı.

tekmscilsc-genc.jpg

Söz konusu başvuru işlemleri bakanlığın resmi internet sitesi Temsilci Genç Başvuru ekranı üzerinden bugün itibari ile sona erecek. Başvurusu kabul edilen üniversiteli gençler okullarında idari izinli sayılacak ve yok yazılmayacak.