Uşakla ilgili bilinmeyen 2 şaşırtıcı gerçek!

Ege’nin en güzel illeri arasında olan Uşak resmen keşfedilmemiş bir hazine! Ege Bölgesi’nin illerinden olan ancak İç Anadolu illerine de çok yakın olan Uşak hakkında bilinmeyen en ilginç bilgileri sizler için derledik!
Uşakla ilgili bilinmeyen 2 şaşırtıcı gerçek!

Hem İç Anadolu hem de Ege Bölgesi’nin karışımı olan Uşak ili nüfusunun çalışkanlığı ve doğal güzellikleri ile biliniyor. Tarihi açıdan da pek çok ilke imza atmış olan Uşak, son zamanlarda il sınırları içerisinde olan Uşak Üniversitesi ile de genç nüfusunu artırıyor.

Tarım alanındaki başarısının yanı sıra sanayi sektöründeki çalışmaları ile dikkat çeken Uşak ile ilgili aktarılan son habere göre bir gün içerisinde ortalama olarak 700 tondan fazla pamuk üretimi yapılabiliyor. Bunun yanı sıra bünyesinde pek çok ilki barındıran Uşak hakkında bilinmeyenler şu şekilde:

ULUBEY KANYONU

Ulubey’de bulunan kanyonun dünyadaki en büyük ikinci kanyon olduğunu biliyor musunuz? Herkesin bildiği ABD’deki Büyük Kanyon’dan sonra dünyanın en büyük ikinci kanyonu Ulubey Kanyonu olarak tarihe geçti.

ekran-goruntusu-2024-04-15-111238-min.png

Cam Teras’ın 2015 yılında hizmete açılması ile birlikte Ulubey Kanyonu mutlaka Uşak’ta ziyaret edilmesi gereken yerler arasında yerini alıyor.

İLK ŞEKER FABRİKASININ ADRESİ

Türkiye’nin ilk şeker fabrikasının kurulduğu yer Uşak! 1926 yılında ülkemizin ilk şeker fabrikası Uşak’ta kuruldu. Halkın çalışkanlığını kanıtlayacak şekilde imece usulü kurulan şeker fabrikasının öyküsü dikkat çekici! 29 Ekim’den sonra Cumhuriyet’in kurulmasının hemen ardından Nuri Şeker olarak bilinen Uşaklı Molla Ömeroğu Nuri pancar ekimi yaparak bunu meslek yapmak istiyor.

nuri-seker-usak-seker-fabrikasi-min.jpg

Ailesinin desteği ile birlikte şeker fabrikası kurma için çalışmalarına hız kazandıran Nuri Şeker kendisine ortaklar bulunuyor. Daha sonra kurulan 4 fabrika ile birleşen Türkiye Şeker Fabrikaları ülkemizde önemli bir yere sahip.