Uşak’ın da dahil olduğu 43 ilde terör operasyonu: 240 gözaltı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son iki haftada gerçekleştirilen "GÜRZ-39" ve "GÜRZ-40" operasyonlarında 43 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, aralarında Uşak'ın da bulunduğu illerde PKK/KCK terör örgütüne yönelik kapsamlı bir operasyon gerçekleştirildiğini açıkladı. Operasyonlar sonucunda toplam 240 şüpheli terör örgütü mensubu yakalandı.
UŞAK'TA TERÖR YAPILANMASINA YÖNELİK OPERASYON DETAYLARI
Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinasyonunda, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı'nın ortak çalışmasıyla yürütülen operasyonlarda, Uşak'taki güvenlik güçleri de etkin rol aldı. Operasyonlar kapsamında Uşak'ta tespit edilen şüphelilerin, terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde yer aldıkları ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptıkları belirlendi.
OPERASYONLARIN KAPSAMI VE ELE GEÇİRİLENLER
Operasyonlar neticesinde yakalanan şüphelilerin, PKK/KCK terör örgütü içerisinde aktif faaliyet gösterdikleri, örgütün ideolojik yapılanmalarında yer aldıkları ve finansal destek sağladıkları ortaya çıkarıldı. Uşak'ı da kapsayan operasyonlarda, ruhsatsız silahlar, örgütsel dokümanlar ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Ayrıca, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheliler de yakalandı.
İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Terörsüz Türkiye" hedefi doğrultusunda yürütülen operasyonlarda görev alan tüm güvenlik güçlerini tebrik ederken, terörün her türlüsüyle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.