Uşak'a içme suyu müjdesi! Başkan Çakın duyurdu Sorkun Göleti bitiyor

Murat Dağı'ndan içme suyunu karşılayan Uşak'ta yaşanan sıkıntıları çözmek adına yapımına başlanan Sorkun Göleti projesinden müjdeli haber geldi.
Uşak'a içme suyu müjdesi! Başkan Çakın duyurdu Sorkun Göleti bitiyor

Uşak'a içme suyu müjdesi! Başkan Çakın duyurdu Sorkun Göleti bitiyor - Uşak'ta sık sık gündeme gelen içme suyu sorununu çözmek adına Uşak Belediyesi harekete geçmiş, DSİ ile ortak yürütülen proje kapsamında Sorkun Göleti projesine başlanmıştı.

Bu yaz yapımının tamamlanarak Uşak'a içme suyu vermeye başlaması planlanan dev proje hakkında açıklamalar peş peşe gelirken göletin gövde dolgusunun tamamlandığı ilan edildi. Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta tarafından yapılan açıklamada Uşak'a müjde denilerek son gelişmeler duyuruldu.

SORKUN GÖLETİ SON DURUMU NE, PROJE HANGİ TARİHTE, NE ZAMAN BİTECEK?

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu son dakika açıklamasında "Uşak’a bugün bir müjdemiz var. Sorkun Gölet'inin gövde dolgusu tamamlandı. Depolanacak su ile Uşak'a yılda 770 bin m³ içme ve kullanma suyu verilecek. Gölet aynı zamanda kentin taşkın riskini azaltacaktır." ifadelerini kullandı.

usyak.jpg

DSİ Genel Müdür'ü Balta'nın mesajını alıntılayan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ise "Uşak'ımızın içme suyu sıkıntısı yaşamaması adına Uşak Belediyemiz ile koordineli olarak gerçekleştirilen bu önemli yatırım için @TCTarim bakanlığımıza, @dsigovtr 'e ve projelerimizi yakından takip eden DSİ Genel Müdürümüz @mehmetakifbalta 'ya teşekkür ediyorum." diyerek projede emeği ve katkısı olanlara teşekkürlerini sundu.

Söz konusu proje Uşak için büyük önem taşıyor. Uşak'ın yaşadığı sel ve su baskınlarının azaltılmasının yanı sıra şehrin içme suyu kaynağı sorununu da çözecek olan projenin 2024 yazında tamamlanarak hizmete alınması planlanıyor.