Uşak Valisi Turan Ergün'den 12 Mart mesajı!

Türkiye bugün İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 103. yılını kutlarken Uşak Valisi Turan Ergün kutlama mesajı yayımladı.
Uşak Valisi Turan Ergün'den 12 Mart mesajı!

Türkiye'nin milli marşının kabul edilişinin 103. yıldönümü kutlamaları başlarken konu hakkında bir kutlama mesajı da Uşak Valisi Turan Ergün tarafından yayımlandı. Vali Ergün yayımlamış olduğu mesajında İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 103. yıl dönümünü kutlarken marşımızın yazarı olan Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere kurtuluş savaşında mücadele veren ecdadı anarak şükranlarını sundu.

UŞAK VALİSİ TURAN ERGÜN'DEN İSTİKLAL MARŞI MESAJI!

Uşak Valisi Turan Ergün yapmış olduğu açıklamasında "Türk Milleti'nin özgür yaşama tutkusunun, vatan ve bayrak sevgisinin, canıyla kanıyla verdiği milli mücadelenin mısralara dökülmüş hali; İstiklal Marşı'mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. yıl dönümünü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz. İstiklal Marşımız; işgal altındaki topraklarımızın milletimizin topyekûn mücadelesiyle kurtuluşunu, bayrağımızı, milli değerlerimizi ve ideallerimizi sonsuza dek yaşatacağımızı tüm dünyaya haykırışımızın tescilli belgesidir.

mars.jpg

Türk halkının istiklal ve istikbal aşkının vücut bulmuş hali kahraman şairimiz Mehmet Akif Ersoy, milletimizin hislerine en iyi şekilde tercüman olup kaleme aldığı şanlı İstiklâl Marşımızı; “Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın." duasıyla Türk Milleti'ne armağan etmiştir. Böylesi kutlu armağanı, ezelden beri hür yaşamış ve ilelebet hür yaşayacak milletimiz; bağımsızlığımızın sembolü olarak sonsuza dek onurla yaşatacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve bu destanı bizlere armağan eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz." ifadelerini kullandı.

İstiklal Marşı'nın kabül yıldönümü nedeniyle pek çok etkinlik yapılırken hem marşımızı yazan Mehmet Akif Ersoy hem de marşın yazılmasına vesile olan aziz şehitlerimiz anılıyor.