Uşak Valisi trafik denetimine katıldı!

Uşak Valisi Turan Ergün, katıldığı trafik denetimlerinde iftar saatinde seyahat eden vatandaşlara iftarlık kumanya dağıtarak bayramlarını tebrik etti.
Uşak Valisi trafik denetimine katıldı!

Uşak’ta bayramda trafik yoğunluğuna karşı önlemler alındı. Uşak Valisi Turan Ergün de yapılan trafik denetimine bizzat katıldı. Vatandaşlarla sohbet eden Vali Turan Ergün trafik kurallarına uymaları konusunda uyarı yaptı. İftar saatinde seyahat eden vatandaşlara iftarlık kumanya dağıtan Vali Ergün yapılan çalışmalar hakkında da gazetecilere bilgi verdi.

Uşak’ta bayramda trafik yoğunluğu beklediklerini belirten Vali Turan Ergün tüm hazırlıkların buna göre yapıldığını söyledi. Ekiplerin bayram süresince yollarda denetim yapacağını belirten Vali Ergün seyahat eden vatandaşlara iyi yolculuklar diledi.

Ankara-Uşak kara yolundaki trafik denetimine katılan Uşak Valisi Turan Ergün’e Uşak İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu ve Uşak İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz de eşlik etti. Vali Ergün, sürücülere trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulunarak, bayramlarını tebrik ederken, iftar saatinde seyahat eden vatandaşlara iftarlık kumanya dağıttı. Burada Yaşam Tüneli'nde gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Ergün, Uşak İl Emniyet Müdürlüğü ve Uşak İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerin Mart ayına ilişkin güncel asayiş verileri hakkında açıklamalarda bulundu.

ÇEKİCİ, KAMYON, TANKER CİNSİ ARAÇLARA YASAKLAMA

Tüm vatandaşlara trafik kurallarına uymaları konusunda çağrıda bulunan Vali Ergün, Pazar günü D-300 kara yolunda trafik yoğunluğu oluşmasını beklediklerini belirterek, “Hem bayram tatili, hem eğitim öğretim yılının kısa ara tatili aynı döneme denk geldiği için dönüş yolunda önemli bir yoğunluk olacağını hesaplıyoruz. Bu sebeple özellikle İzmir-Ankara yolunun, İzmir'den Ankara istikametine tek yönlü olmak üzere 14 Nisan Pazar Günü 05.00'dan, 15 Nisan Pazartesi günü 05.00'a kadar kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların seyrine yasaklamış bulunuyoruz. Bu tabi İzmir'den Ankara'ya kadar geçerli bir yasak. Diğer iller kendi il sınırları içerisindeki yasaklamaları aldıkları için ya da alacakları için biz sadece Uşak ile ilgili kısımlarını burada ifade ediyoruz.” dedi.

1202 PERSONEL GÖREV ALACAK

Vali Ergün sözlerine herkesin Ramazan Bayramı’nı kutlayarak, vatandaşların rahat ve huzurlu bir bayram geçirebilmesi için tüm tedbirlerin alındığı belirterek devam etti. Ramazan Bayramı boyunca 81 uygulama noktasında 295 ekip ve 1202 personelin görev alacağını aktaran Vali Ergün açıklamalarının ardından uygulama noktasında görevli polislerle iftar yaptı.

Uşak’ta hem polis hem de jandarmanın trafik ekipleri bayramda yoğun bir mesai yapacaklar. Vatandaşların huzur içerisinde seyahat edebilmeleri için tüm tedbirler alınmış durumda.