Uşak Valisi Ergün 11. Bölge Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısına katıldı

Uşak Valisi Turan Ergün Denizli'de gerçekleştirilen 11. Bölge Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısına katıldı.
Uşak Valisi Ergün 11. Bölge Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısına katıldı

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de göçle mücadele tüm hızı ile devam ederken düzensiz göçe karşı alınabilecek tedbirlerin masaya yatırıldığı 11. Bölge Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısı yapıldı. Denizli Valiliğinin ev sahipliğinde yapılan toplantıya Uşak Valisi Turan Ergün'de katıldı.

Hatırlanacağı üzere bir önceki toplantıya Uşak Valiliği ev sahipliği yapmıştı. 11. bölge illerine ilişkin düzensiz göçle mücadele konusunda alınabilecek tedbirlerin masaya yatırıldığı toplantıda işbirliğinin geliştirilmesi için alınabilecek önlemler masaya yatırıldı.

UŞAK VALİSİ TURAN ERGÜN GÖÇLE MÜCADELE TOPLANTISINA KATILDI!

Uşak Valisi Turan Ergün toplantıda son verileri masaya yatırırken Uşak Valiliği tarafından yapılan açıklamada "Vali Dr. Turan Ergün, Düzensiz göçle mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların etkinliğinin artırılması ve iller arası koordinasyonun sağlanması amacıyla Denizli Valiliğinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 11. Bölge Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısına katıldı" ifadelerine yer verildi.

Söz konusu toplantıda istatistiki veriler ve alınan tedbirlerin etkinliği hakkında bilgilendirmeler yapılırken sahada tespit edilen sorun ve çözüm önerileri değerlendirildi. Toplantı, düzensiz göç yönetiminde etkinliğin artırılması, bu kapsamda valilikler koordinasyonunda kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesi, değişen düzensiz göç rotalarına göre alınan tedbirlerin güncellenmesi ve göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti ile mücadelede etkinliğin artırılması yönünde kararlar alındı.