Uşak sağanak yağış ve doluya teslim oldu

Meteoroloji'nin bugünkü hava durumunda Uşak'ta öğleden sonra sağanak yağış görülebileceği ifade edilmişti. Aktarılan son habere göre Uşak öğleden sonra resmen sağanak yağış ve doluya teslim oldu.
Uşak sağanak yağış ve doluya teslim oldu

Uşak'ta yaklaşık olarak 45 dakika süren ve ara ara doluya dönen sağanak yağış kısa süre içerisinde hayatı felç etti. Birden bastıran dolu yağışlarının fındık büyüklüğünde olduğu görülürken, yağışların etkisiyle yolların göle döndüğü görüldü.

AKŞAM 18.00'E KADAR SÜRECEK

Öğlen saatlerinde etkili olan sağanak yağış aniden bastırınca vatandaşlar yağışa hazırlıksız yakalandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sabah erken saatlerde yayımladığı haritada Uşak’ın bugün akşam 18.00’e kadar yağışın etkisi altında olacağı belirtildi.

Yağmurun ve dolunun etkisi ile resmen göle dönen yollarda vatandaşlar ilerlemekte güçlük geçti. Fındık büyüklüğünde olan dolu ara ara kendini gösterirken yağışın ortalama olarak 45 dakika sürdüğü belirtildi.

usak-yagis-basladi.webp

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi web sitesinde bugün yağışların etkili olacağı yerleri tek tek uyardı. Yayımlanan haritada Uşak’ın da yağış alacak bölgeler arasında olduğu görüldü.

Hava durumundan alınan son verilere göre Uşak’ta gün içerisinde hafif gök gürültülü fırtına ve yağmurun etkili olacağı belirtildi. Yüzde 30 oranında yağışın beklediği Uşak’ta sıcaklık bugün 28 dereceye kadar gerileyecek. Ancak önümüzdeki hafta termometreler 36 dereceyi gösterecek.

Bu kapsamda Uşaklıların yağış esnasında dışarıya çıkmaması ve yaşanan olumsuzluklara karşı hazırlıklı olması tavsiye edildi. Yağışların akşam üzerine doğru etkisini kaybetmesi bekleniyor.