Uşak iline bağlı 8 noktadaki bal ormanında arıcılık faaliyetleri devam ediyor

Ülkemizin pek çok noktasında arıcılık faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. Bu noktada Uşak’ın önemli komşu illeri arasında olan Denizli’de tam olarak 813,73 hektarlık alanda bal ormanı ile arıcılara hizmet veriliyor. İşte detaylar..
Uşak iline bağlı 8 noktadaki bal ormanında arıcılık faaliyetleri devam ediyor

Uşak’ta bal ormanı ile arıcılara verilen hizmette önemli bir noktada bulunuyor. Aktarılan rakamlara göre Uşak merkezde 4, ilçelerde de 4 olmak üzere toplam 8 adet bal ormanı ile hizmete devam ediliyor.

Bal ormanları, içerisinde barındırdığı zengin flora çeşitliliği sayesinde hem ülke ekonomisine katkı sunuyor hem de bal ve polen gibi arı ürünlerinin verimliliği artacak.

ZENGİN FLORA ÇEŞİTLİLİĞİ MEVCUT

Türkiye’de arıcılığın en fazla yapıldığı illerden biri olan Denizli’de, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından hizmete sunulan toplamda 813,73 hektarlık 24 adet bal ormanı, zengin flora çeşitliliğiyle arıcılara hizmet veriyor.

UŞAK’TA 8 MERKEZ VAR

Dünyada arı kolonisi bakımından ikinci sırada bulunan Türkiye’de bal ormanlarının sayısı giderek artıyor. Arıcılar Birliği’ne kayıtlı 1150 arıcı ile ülkede arıcılığın en yaygın olduğu illerden biri olan Denizli’de, Acıpayam’da 1, Babadağ’da 2, Baklan’da 1, Bekilli’de 1, Beyağaç’ta 1, Buldan’da 1, Çal’da 1, Çameli’de 2, Çivril’de 4, Honaz’da 1, Merkez’de 1, ve Denizli Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda olan Uşak iline bağlı Banaz’da 2, Esme’de 1, Karahallı’da 1 ve Uşak Merkez’de 4 olmak üzere toplamda 24 adet bal ormanıyla 813,73 hektarlık alanda arıcılık faaliyetleri devam ediyor. Zengin flora çeşitliliği sağlayan bal ormanları, bal ve polen gibi arı ürünlerinin verimliliğini arttırırken, ülke ekonomisine de katkı sağlıyor.

Bu kapsamda da Uşak’ın merkezinde 4, Banaz’da 2, Esme’de 1 ve Karahallı da 1 olmak üzere toplamda 8 bal ormanı bulunuyor. Uşak’ın da aralarında olduğu merkezlerin toplamda 500 hektarlık bir alanı kapladığı ifade ediliyor.