Uşak Emniyet ve Uşak Tarım Müdürlükleri Birlikte Sahada

Uşak Emniyet Müdürlüğü ve Uşak Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri kent genelinde faaliyet gösteren gübre bayileri, hurdacılar ve LPG bayilerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Uşak Emniyet ve Uşak Tarım Müdürlükleri Birlikte Sahada

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Uşak’ta faaliyet gösteren gübre bayileri, hurdacılar ve LPG bayilerine yönelik El Yapımı Patlayıcılar (EYP) konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Gerçekleştirilen toplantıda; bazı kimyasal maddeler ve tarımsal girdilerin kötü niyetli kişilerce amacı dışında kullanılabildiğine dikkat çekilerek, bu tür maddelerin kötüye kullanım riskleri, yasal sorumluluklar ve önleyici tedbirler hakkında genel bilgiler paylaşıldı.

İşletmelerin satış ve depolama süreçlerinde dikkat etmesi gerektiği güvenlik kurallarının vurgulandığı toplantıda satış yapan bayilerin uyması gereken kurallar ve sorumlulukları hatırlatıldı.

Resmi makamlardan yapılan açıklamada ise şu hususlara vurgu yapıldı.

Suç örgütleri tarafından piyasadan temin edilmek süreti ile hazırlanabilen El Yapımı Patlayıcılar (EYP) için bayilerimizin Sorumlulukları ise şu şekilde sıralandı.

* Şüpheli miktarda veya amacı belirsiz alım taleplerine karşı dikkatli olunması

* Kimlik ve belge kontrolü yapılması, satış kayıtlarının düzenli tutulması

* Depolama alanlarının güvenliğinin sağlanması

* Olağan dışı durumların vakit kaybetmeden güvenlik birimlerine bildirilmesi

Alınabilecek Önlemler

* Kamera sistemi ve stok takibinin etkin kullanılması

* Ürünlerin yetkisiz kişilerin erişemeyeceği şekilde muhafaza edilmesi

* Mevzuata aykırı satış ve tanıtımlardan kaçınılması

Kamu güvenliğinin sağlanmasında işletmelerimizin göstereceği hassasiyet büyük önem taşımaktadır.