Uşak dahil 17 ilde dolandırıcılık operasyonu! 38 gözaltı var

Aydın merkezli olarak İçişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen dolandırıcılık operasyonu kapsamında 38 şüpheli göz altına alındı. Operasyona Uşak Emniyet Müdürlüğü de katıldı.
Uşak dahil 17 ilde dolandırıcılık operasyonu! 38 gözaltı var

AYDIN (İHA) - Türkiye genelindeki operasyonlar kapsamında İçişleri Bakanlığı koordinesinde Aydın merkezli yeni bir operasyon daha düzendiği açıklandı. Operasyon düzenlenen iller arasında Uşak'ta yer alırken yüksek miktarda kripto varlıkta ele geçirildi.

AYDIN MERKEZLİ DOLANDIRICILIK OPERASYONU DÜZENLENDİ!

Aydın’ın merkezli 17 ilde organize suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda 1 milyar 49 milyon TL’lik işlem hacmine ulaşan dolandırıcılık gerçekleştiren ve bu parayı kripto varlıklara çevirerek akladıkları tespit edilen 38 şüpheli jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Aydın İl Jandarma Komutanlığı, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda, “Bilişim Sistemlerini Kullanmak Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık ve Suç Gelirlerini Kripto Varlıklar Üzerinden Aklama” suçlarını örgütlü olarak işleyen organize suç örgütü üyesi şüphelileri tespit edildi.

operasyon-usak.jpg

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN DOLANDIRICILIK YAPMIŞLAR!

Yapılan incelemeler sonucunda şüphelilerin sahte internet siteleri kurdukları, sosyal medya hesapları üzerinden bu siteleri kullanarak dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi. MASAK koordineli olarak yapılan incelemelerde dolandırıcıların kullandıkları kripto para hesabının hacmi 1 milyar 49 milyon TL olarak açıklanırken haksız kazanç sağladıkları tespit edilen 38 zanlı ise adli işlemleri yapılmak üzere gözaltına alındı.