Uşak CHP'de DEM Parti için ölüm sessizliği! Uşaklılar Yalım'dan açıklama bekliyor!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Uşak’ta DEM Parti ile alakalı yaptığı açıklamaların ardından CHP kanadı Uşak’ta sessizliğe büründü. CHP Uşak İl Örgütü ile CHP Uşak Belediye Başkan Adayı Özkan Yalım’ın ağızlarını bu konuda bıçak açmıyor.
Uşak CHP'de DEM Parti için ölüm sessizliği! Uşaklılar Yalım'dan açıklama bekliyor!

Kısa bir süre önce CHP’de DEM Parti krizi patlak vermişti. Bu krizde Uşak’ın çok önemli bir yeri bulunuyordu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel seçim ziyaretleri kapsamında Afyonkarahisar’a gitmiş ve burada mini bir miting yapmıştı. Bu mitingde CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal bir konuşma yapmış ve seçildiğinde terör örgütü ile arasına mesafe koymayan DEM Parti’ye belediyenin kapılarını kapatacağını söylemişti.

ÖZGÜR ÖZEL UŞAK’TA KONUŞTU!

Afyonkarahisar programının ardından aynı gün Özgür Özel seçim çalışmaları çerçevesinde Uşak’ı ziyaret etti. DEM Parti ile alakalı olarak Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal’ın açıklamalarını tekzip eden Özgür Özel, “Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayımız Burcu Köksal bir açıklama yaptı. Sürçülisan oldu. Afyonkarahisar Belediyesi’nin de Uşak Belediyesi’nin de kapıları sonuna kadar tüm siyasi partilere açık olacaktır.” demişti.

BURCU KÖKSAL GERİ ADIM ATMADI!

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal ise Özgür Özel’in açıklamasının ardından yeni bir açıklama yapmış ve sürçülisan olmadığını, görüşlerinin arkasında olduğunu söylemişti. Seçilmesi halinde DEM Parti’ye Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapılarının kapalı olacağını tekrar etmişti.

UŞAK CHP’DEN ÇIT ÇIKMIYOR!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Uşak’tan DEM Parti’ye zeytin adı uzatmasına dair açıklamalar hem Uşak gündeminde hem de Türkiye gündeminde çokça tartışıldı. Ancak o günden itibaren ne CHP Uşak İl Örgütü ne de CHP Uşak Belediye Başkan Adayı Özkan Yalım herhangi bir açıklama yapmayarak ölüm sessizliğine büründüler. Özellikle Özkan Yalım seçilmesi durumunda DEM Parti ile nasıl bir diyalog kuracağı konusunda sessizliğini korumaya devam ediyor. Terör örgütü ile yakınlığı aşikar olan bir parti için Özkan Yalım’ın düşünceleri Uşak kamuoyunda merak edilirken Uşaklılar bu konuda Özkan Yalım’dan açıklama bekliyorlar.

BALIKESİR ADAYI DA KAZAN KALDIRDI!

CHP’de DEM Parti ile olan ilişkilerin bir politikaya dönüştürülememesi büyük bir sıkıntı yaratıyor. CHP’nin Balıkesir büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın da bir açıklama yaparak, “Milletin bayrağına, vatanına kudurmuş bir şekilde hainlik yapan terör örgütü PKK’ya, yandaşlarına, ondan geçinenlere ve onların yolundan giden şerefsizlere hiçbir zaman yakın olmadım.” dedi.

Uşak’ta seçmenler CHP Uşak Belediye Başkan Adayı Özkan Yalım’ın DEM Parti hakkında görüşlerini açıklamasını ve seçilmesi durumunda bu siyasi parti ile ilişkilerinin hangi boyutta olacağını net bir şekilde ifade etmesini bekliyorlar.