Uşak Belediyesi kurtuluş günü etkinliklerini açıkladı!
Uşak Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı ile Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü için gerçekleştireceği etkinliklerin programları belirlenerek açıklandı. Uşak’taki vatandaşlar hem milli birlik ve beraberlik duygularını canlandıracaklar hem de sanata doyacaklar.
Etkinliklerin programı açıklanırken oldukça yoğun günler Uşak’ı bekliyor. Sergiden tiyatroya kadar çeşitli etkinlikler yapılacak. Ayrıca konserlerle kulakların pası silinecek. Uşak Belediyesi tüm bu etkinlikler için Uşaklıları davet etti.
Uşak Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümünü kent genelinde büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor. 3 gün boyunca sürecek etkinlikler sayesinde Uşak halkı kurtuluş coşkusunu doyasıya yaşayacak.
Kurtuluş Günü etkinlikleriyle Uşak halkında milli birlik ve beraberlik duygusunu canlandırmak isteyen Uşak Belediyesi bu düşünce kapsamında geçmiş yıllara nazaran daha detaylı bir program hazırladı. Binlerce insanın katılımıyla gerçekleştirilecek olan renkli kortej yürüyüşü, zafer destanını anlatan Kurtuluş tiyatro oyunu, kurtuluş temalı fotoğraf sergisi ve çeşitli etkinliklerin olduğu programda milli mücadele ruhu işlenecek.
RENKLİ ETKİNLİKLER GÖZ DOLDURACAK
İlk olarak 29 Ağustos Perşembe günü saat 18:00’da Atatürk Kültür Merkezi’ne giden sanatseverler Uşak Buluşması Resim Sergisi’ni görme şansı yakalayacak. 30 Ağustos Zaferi kutlamaları için ise resmi protokol ile birlikte Dumlupınar anıtında gerçekleşecek etkinliklerin ardından; 31 Ağustos Cumartesi günü saat 20:30’da Atatürk Kültür Merkezinde Kurtuluş tiyatro oyunu sergilenecek.
Saat 21:00’da 15 Temmuz Şehitler Meydanında Kent Orkestrası’nın muhteşem performansıyla buluşacak Uşak halkı, saat 21:30’da ise Hatice Kunan’ın sahnesiyle enerjiye ortak olacak.
Etkinliklerin son günü olan 1 Eylül günü saat 19:00’da başlayacak kurtuluş korteji ile kentin şanlı tarihi onurlandırılacak. Renkli ve kalabalık kortejin ardından saat 19:30’da Tiritoğlu Parkı’nda açılacak olan Kurtuluş Fotoğraf Sergisi ile nostalji kapıları aralanacak. Saat 20:30’da 15 Temmuz Şehitler Meydanında Grup Birinci Kat eşliğinde alternatif müziğin tadına varacak olan müzikseverler, saat 22:00’da Türk Rock müziğinin eğlenceli grubu Necati ve Saykolar’ın sahnesiyle enerjiyi zirveye taşıyacak.
Uşak Belediyesi’nin açıklamış olduğu etkinliklerin tamamına yoğun ilgi gösterilmesi bekleniyor. Uşak için oldukça anlamlı olan günlerde yapılacağı açıklanan etkinlikler heyecan yarattı. Uşak Belediyesi etkinlik duyurularını daha sonra da tek tek yapacak.