Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım personel alımı yapılmayacağını açıkladı!

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım bir açıklama yaparak Uşaklılardan anlayış beklediğini söyledi. Hayırlı olsun ziyaretleri ve iş talepleri konusunda konuşan Özkan Yalım son durumu açıkladı.
Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım personel alımı yapılmayacağını açıkladı!

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım seçildiği günden itibaren vatandaşların büyük talepleri ile karşılaştı. Hayırlı olsun ziyaretlerini kabul eden Başkan Özkan Yalım mesaisinin önemli bir kısmını bu kabullere ayırmak zorunda kaldı. Başkan Yalım bu ziyaret taleplerini kabul etmeyeceğini açıklarken kendisinin iş talepleri ile de sıkıştırılmamasını isteyerek belediyenin personel durumunu açıkladı.

ZİYARETLERİ KABUL ETMEYECEK

Uşaklılara hitap eden Özkan Yalım, “Tüm vatandaşlarımıza serlam ve saygılarımı sunuyorum. 31 Mart’taki yerel seçimlerde vatandaşlarımızın desteği ile 35 yıl sonra büyük bir başarıya imza attık. Bu tarihten sonra pek çok vatandaşımız hayırlı olsun ziyaretine geldiler. Ben tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hala daha büyük bir talep var. Ben gelemeyen vatandaşlarımızı gelmiş varsayarak hayırlı olsun dileklerini kabul etmiş olarak görüyorum. Vatandaşlarımızın bu yoğun ilgisine de çok teşekkür ediyorum. Ancak artık çalışmamız gerekiyor. Uşaklılara vermiş olduğumuz sözleri tutmak adına, vaat ettiğimiz projeleri yerine getirmek adına artık çalışmam gerekiyor. Bu yoğun ziyaretlerden dolayı çalışma fırsatımın özellikle azaldığını belirtmek istiyorum. Bu sebepten dolayı artık hayırlı olsun ziyaretlerimize son veriyoruz. Tüm vatandaşlarımıza tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

BELEDİYEYE PERSONEL ALIMI YAPILMAYACAK

Uşak Belediyesi’nin personel fazlalığı olduğunu ve ekonomik olarak da yeni personel alımına uygun olunmadığını açıklayan Başkan Özkan Yalım, “Diğer bir konumuz ise iş talepleridir. Gerçekten belediyemizin durumu yeni bir işçi, yeni bir personel alımı yapmaya uygun değil. Özellikle belediyemizin bürolarında işçi veya memur olarak çalışacak herhangi bir kişiyi işe almamıza dair imkanımız yok. Gelirimiz 96-97 Milyon TL ama giderimiz 12 Milyon TL. Cumhurbaşkanının almış olduğu tasarruf tedbirleri ile gelirimizin 15-20 Milyon TL düşeceğini varsayıyoruz. Bundan dolayı yeni bir işçi veya büro personeli alma şansımız yok. Bundan dolayı vatandaşlarımızın iş konusunda bizi sıkıştırmamalarını rica ediyorum. Bu personelleri alma yetkimiz var ama buna durumumuz hiç uygun değil. Ayrıca halen daha 300 personel fazlalığımız var. Tüm vatandaşlarımızdan anlayış bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın yaptığı açıklama sonrasında hayırlı olsun ziyaretleri son bulmuş oldu. Ayrıca Uşak Belediyesi’nin personel alımı yapmayacağı da kesinleşmiş oldu.