Uşak Barosu: “Yenidoğan Çetesi en ağır cezayı almalıdır”

Uşak Barosu, medyada "Yenidoğan Çetesi" olarak adlandırılan, içerisinde kamu görevlileri ve sağlık çalışanlarının bulunduğu bir suç örgütü hakkında önemli bir açıklama yaptı.
Uşak Barosu: “Yenidoğan Çetesi en ağır cezayı almalıdır”

Baro, bu örgütün yaşama hakkını ihlal edecek şekilde bebekleri öldürme, yargı mensuplarını tehdit etme ve kamu güvenliğini sarsacak faaliyetler yürütmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Olayla ilgili olarak Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame ile ilgili baronun yaptığı açıklama dikkat çekti.

BARO SUÇLULARIN EN AĞIR CEZAYI ALMASINI İSTİYOR

Uşak Barosu Başkanı Avukat Özgür Boz, sağlık sistemi içerisine yerleşmiş bu suç örgütüne ilişkin yürütülen soruşturmanın büyük önem taşıdığını vurguladı. Baro, hazırlanan 494 sayfalık iddianame neticesinde suçu sabit olan tüm sanıkların, ayrım yapılmaksızın en ağır cezayı almasını beklediklerini ifade etti.

Ayrıca, sağlık ve adalet sisteminde benzer olayların bir daha yaşanmaması için gerekli denetimlerin artırılmasını talep ettiklerini dile getirdi. Uşak Barosu, kamuoyuna yaptığı açıklamada bu tür olayların toplumun vicdanını derinden yaraladığını ve en sert tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı.

YENİDOĞAN ÇETESİ NEDİR?

"Yenidoğan Çetesi" olarak adlandırılan bu olayda, İstanbul’da 112 Acil Servis ile işbirliği yapan bir suç örgütünün, bebek hastaları anlaşmalı oldukları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine yönlendirdiği ve bu durumdan haksız kazanç sağladığı ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında 22’si tutuklu, toplam 47 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

Uşak Barosu, bu tür suçların tekrarlanmaması adına gerekli adımların atılmasını ve sağlık sisteminde reform niteliğinde düzenlemelerin yapılmasını beklediğini belirterek açıklamasını sonlandırdı.

usak-barosu-aciklama.png