Mutlaka Uşak'a gitmenizi gerektiren 5 önemli neden!

Sahip olduğu konumu nedeni ile pek çok şehri birbirine bağlayan ve geçiş noktası konumunda bulunan Uşak'ı ziyaret etmenizi gerektiren 5 önemli nedeni sizler için sıraladı. Uşak'ta mutlaka gezmeniz, görmeniz gereken yerler...
Mutlaka Uşak'a gitmenizi gerektiren 5 önemli neden!

Türkiye'nin sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikleri en iyi şekilde harmanlayan şehirlerin başında yer alan Uşak aynı zamanda sahip olduğu kilit konum sayesinde önemli bir geçiş noktasıdır. Şehirlerarası yolculuk yapan kişilerin büyük bir bölümünün kullandığı karayolları üzerinde yer alan Uşak'tan geçerken mutlaka Uşak'ı da ziyaret etmenizi gerektiren 5 önemli nedeni sizler için sıraladık...

ULUBEY KANYONU

Ulubey Kanyonu (Ulubey Canyon) Uşak ilinin Ulubey ilçesi sınırları içerisindedir. ABD deki Arizona Eyaleti sınırları içersinde buluvnan Büyük Kanyon dan sonra dünyanın en büyük 2. kanyonudur. Bugüne kadar bilinmeyen kanyon, Ulubey Çayı ve Banaz Çayı boyunca devam eden bir ana kanyon ile buna bağlanan onlarca büyük yan kanyonlardan oluşur. Dev kanyon Ulubey sınırları içerisinde bulunuyor.

ulubey-kanyonu.jpg

ULUBEY BLAUNDUS ANTİK KENTİ

Antik dokuları sevenler için Ulubey Blaundus Antik Kenti, tatilin en güzel rotası olacak. Birinci Derece Sit Alanı ilanı edilen antik kent, adını Büyük İskender’den almış. Yarım ada üzerinde kalan kentin etrafını vadiler sarıyor. Tarihi dokusuna doğal güzellikler eklendiğinde ortaya eşsiz bir manzara çıkıyor.

blaundus.jpg

CLANDRAS KÖPRÜSÜ VE SU KEMERİ

Clandras Köprüsü, Uşak ilinin Banaz Çayı bölgesinde kalıyor. Gitmek istediğinizde şehirdeki toplu taşıma araçlarını kullanabiliyorsunuz. Dilerseniz şahsi araçlarınızla da köprünün konumunu kolaylıkla bulabilirsiniz. Köprünün etrafındaki yeşilliklere uzanarak doğanın sesini dinleyebilir, sakin ve huzurlu bir piknik yapabilirsiniz.

clandras.jpg

UŞAK MÜZESİ VE UŞAK KENT TARİHİ MÜZESİ

Uşak’ta gezebileceğiniz doğal alanlarla birlikte birçok müze de mevcut. Şehirleri ziyaret ettiğinizde mutlaka şehrin izlerini taşıyan müzelerini de ziyaret edin Uşak’ta mutlaka gitmeniz gereken yerlerden biri, Uşak Kent Tarihi Müzesi’dir. Uşak Kent Tarihi Müzesi, sahil olduğu kültürleri, tarihini yakından görebileceğiniz bir şekilde hazırlanmış. Uşak gezilecek yerler arasına eklenmesi gereken müzeye, müze kartı ile girebiliyorsunuz. Müze kartınız yoksa girişte satın alabiliyorsunuz.

usak-muzesi.jpg

TAŞYARAN VADİSİ TABİAT PARKI

Taşyaran Vadisi, il merkezine en yakın gezilecek yerlerden biridir. Buraya Yenişehir Köyüne giden dolmuşlar veya otobüslerle gidebiliyorsunuz. Köy yolu üzerinde kalan vadi, ziyaretçilerine benzersiz bir doğa manzarası sunuyor. Vadiler birbirlerinden farklı renklerde olduğu gibi her mevsimde farklı görünüyor.

tasyaran-vadesii.jpg

Uşak bu yerlerin yanı sıra pek çok tarihi ve doğal güzelliğe sahip bulunurken yine Uşak Tarhanası gibi yöresel lezzetlere de ev sahipliği yapıyor. Uşak'ta düzenlenen festivaller de ilgi çekerken Uşak'ın turizm gelirleri de her geçen gün artıyor. Sizlerde Uşak'ı ziyaret ederek bu yerleri gezebilir, unutulmaz resimlerle Uşak'ta eşsiz anlar geçirebilirsiniz...

Kaynak:Haber Kaynağı