Mobil Trafik Eğitim Tırı Uşak'ı ziyaret etti!

Mobil olarak trafik eğitimi vermek amacıyla dizayn edilen eğitim tırı Uşak'ı ziyaret etti. Uşaklı öğrencilere trafik eğitimi verildi...
Mobil Trafik Eğitim Tırı Uşak'ı ziyaret etti!

Son dönemde artan trafik kazaları nedeniyle öğrencilere trafik eğitimi verilmesine karar verilmişti. Bu kapsamda mobil trafik eğitim tırı oluşturulmuş ve bu tır şehirleri gezmeye başlamıştı. Şehirleri gezen mobil tır öğrencilere trafik eğitimi veriyordu.

İlkokul öğrencilerine yönelik olarak yapılan eğitim programında gezen tırın son durağı Uşak oldu. Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan ortak protokol kapsamında başlayan eğitim tırı Uşaklı öğrencilerle buluştu ve onlara hem eğitim verdi hem de unutulmaz anlar yaşattı.

MOBİL TRAFİK EĞİTİM TIRININ SON DURAĞI UŞAK OLDU!

Türkiye genelinde ilkokul öğrencilerinin trafik konusundaki farkındalığının geliştirilmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında hazırlanan Mobil Trafik Eğitim Tırının son durağı Uşak oldu.

tir-1.jpg

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde Türkiye’nin 4 bir yanında çocuklarla buluşan Mobil Trafik Eğitim Tırının faaliyetleri kapsamındaki son durağı Uşak oldu.

tir-2.jpg

Uşak Atapark Meydanı’na konuşlandırılan eğitim tırı, trafikte dikkat etmesi gerektiği noktaları anlatmak ve onları trafik konusunda bilinçlendirmek amacıyla öğrencilerle buluştu.

tir-3.jpg

Öğrenciler Uşak İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri eşliğinde önce teorik, sonrasında kurulan eğitim parkurunda uygulamalı trafik eğitimi aldı. Öğrencilere ayrıca eğitici kitap, kırmızı düdük ve trafik kartları dağıtıldı.

Öğrenciler yetkili personelden hem trafik eğitimi hem de hediyelerini alırken unutulmaz bir gün yaşamış oldular. Öğrenciler bundan sonra trafik kurallarına daha fazla dikkat etme sözü verdiler.