Ekmek zammı kesmedi simit ve açma fiyatlarına zam istendi! Uşak'ta tanesi 10 TL olacak

Uşak'ta ekmek fiyatlarına yeni zam haberi büyük tepki çekerken bir zam haberinin de önümüzdeki günlerde simit ve açma fiyatları için verileceği ifade edildi.
Ekmek zammı kesmedi simit ve açma fiyatlarına zam istendi! Uşak'ta tanesi 10 TL olacak

Uşak'ta ekmek fiyatlarına yılın 3. zammı yapılırken bu sefer hem ekmek fiyatına zam yapıldı hem de ekmeğin gramajı düşürüldü. Bir önceki zamla fiyatı 7.5 liraya yükseltilen ekmeğin fiyatı yeni zamla birlikte 8 liraya yükseltilirken ekmeğin gramajı ise 250 gramdan 230 grama düşürüldü.

Uşak Fırıncılar ve Unlu Mamul İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Zafer Kurnaz yapmış olduğu açıklama ile artan maliyetleri artık karşıyalamaz hale geldiklerini belirterek ekmeğin kilogram fiyatını 30 liradan 35 liraya yükselttiklerini ifade etmişti. Ekmek fiyatlarına gelen zammın ardından yeni zammın simit ve açma fiyatlarına geleceği ifade edildi.

UŞAK'TA EKMEK FİYATLARINA ZAM GELDİ SIRA SİMİT VE AÇMA FİYATLARINDA MI?

Kurnaz yapmış olduğu açıklama ile “Ne yazık ki ülkemizde her şeye korkunç zamlar geliyor. En çok da fırıncı ve unlu mamul üreten esnafımızın kullandığı maddelere gelen zamlar artık dayanılmayacak derecede arttı.

zam.jpg

Normal ekmeklik unun 50 kiloluk çuvalı 550 TL’den 640 TL’ye yükseldi. Sarı unun çuvalı da 680 TL oldu. Benzin 35.96 TL/LT mazot 40.51 TL/LT’den satılıyor. Bizde artan maliyetleri göz önüne alarak ekmeğin kilosuna 5 TL zam yaptık” diyerek yeni zam teklifini ise simit ve açma için sunduklarını belirtti.

ekmek.jpg

Uşak'ta şu anda 7.5 liradan satılan simit ve poğaça fiyatları için komisyona sunulan zam teklifinde 2,5 liralık artış yapılması istenirken komisyonun onaylaması durumunda Uşak'ta simit ve poğaçanın yeni fiyatı 10 TL olacak. Konu hakkında nihai kararı Valilik komisyonu verirken Uşaklılar ise zam yapılmamasını talep etti.