CHP Uşak İl Örgütü Ekrem İmamoğlu için toplandı
CHP Genel Merkezi tarafından hazırlanan ortak basın bildirisini CHP Uşak İl Başkanı Sevinç Yazgan okudu. Açıklamaya Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, Eşme Belediye Başkanı Yılmaz Kozan ve Karahallı Belediye Başkanı Ramazan Karakaya’nın yanı sıra belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda partili katıldı.

“MİLLETİN İRADESİNE YÖNELİK GİRİŞİM”
Basın açıklamasında bu gözaltıların, sadece CHP’ye değil, doğrudan milletin iradesine yönelik bir saldırıdır” denildi.
Son yerel seçimlerde CHP’nin halkın desteğiyle Türkiye’nin birinci partisi haline geldiği vurgulanan açıklamada, “Halkçı belediyecilik anlayışımız, ön seçim kararlılığımız, şeffaf ve adil yönetim ilkelerimiz iktidarın korkulu rüyası haline gelmiştir. Seçimle kazanamayacaklarını anlayanlar, hukuksuz yollara başvurmaktadır” ifadelerine yer verildi.
“EKREM İMAMOĞLU’NA YÖNELİK OPERASYON KABUL EDİLEMEZ”
Açıklamada, Cumhurbaşkanı Ön Seçim Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik yapılan gözaltı operasyonuna sert tepki gösterildi. “Ekrem İmamoğlu ve çalışma arkadaşları, belediye başkanlarımız, gazeteciler, fikir insanları ve daha birçok yurttaşımız bu sabah itibariyle gözaltına alınmıştır” denilen açıklamada, bunun hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye büyük bir darbe olduğu ifade edildi.
“Bu, sadece CHP’nin mücadelesi değil, 86 milyon vatandaşın geleceğine sahip çıkma mücadelesidir” ifadeleriyle devam eden açıklamada, “Şu an ülkemizde demokrasinin temelleri sarsılmaktadır ve bu, bir grup dar çıkar sahibinin iktidarını koruma çabasından başka bir şey değildir” denildi.
Basın açıklamasında, halkın iradesine müdahale edilmesine izin verilmeyeceği dile getirildi ve şu anda Türkiye’de, bir sonraki cumhurbaşkanını halkın belirlemesine engel olmak için bir güç devrededir” ifadelerine yer verildi.
Açıklamada ayrıca, “Eğer bu güç bertaraf edilmezse, 86 milyon insanımızın can ve mal güvenliği tehlikeye girecek ve ülkemiz büyük bir felakete sürüklenecektir” denildi. Cumhuriyetin 100 yıllık temel ilkelerinin askıya alınmaya çalışıldığı ve çok partili siyasi hayatın yok edilmek istendiği ifade edildi.

“CHP BOYUN EĞMEYECEK!”
CHP’nin mücadeleye devam edeceği vurgulanan açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidarın baskılarına dün olduğu gibi bugün de boyun eğmiyoruz” denildi. Açıklamada, CHP’nin her zaman halkın yanında olduğu belirtilerek, “Ekrem İmamoğlu milletimize emanettir. Esas güç millettir ve en sonunda mutlaka millet kazanacaktır” ifadeleri kullanıldı.
CHP Uşak İl Başkanı Sevinç Yazgan, parti olarak mücadelelerini sandıkta sürdüreceklerini vurgulayarak, tüm vatandaşları 23 Mart’ta düzenlenecek ön seçimlerde sandık başına davet etti. “Hukuksuzluğa karşı birlikte mücadele etmeliyiz. 23 Mart’ta ön seçim sandıklarında buluşarak oylarımızla bu hukuksuzluğa dur diyelim” çağrısında bulunuldu.
Açıklama, “Her şey çok güzel olacak! Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!” sloganıyla sonlandırıldı.