Burayı sadece gerçek Uşaklılar bilir! Uşak'ın gizli cenneti keşfedilmeyi bekliyor

Hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile kendisine hayran bırakan Uşak'ta gezilecek yerler havaların ısınması ile yeniden araştırılmaya başlanırken Uşak'ın gizli cenneti ortaya çıktı.
Burayı sadece gerçek Uşaklılar bilir! Uşak'ın gizli cenneti keşfedilmeyi bekliyor

Burayı sadece gerçek Uşaklılar bilir! Uşak'ın gizli cenneti keşfedilmeyi bekliyor - Sahip olduğu konumu nedeniyle büyük bir tarihi zenginliğe sahip olan Uşak aynı zamanda doğal güzellikleri ile de dikkat çekiyor. Uşak'ta ziyaret edilen pek çok önemli tarihi ve doğal alan bulunurken bunlar arasında yer alan Dereboyu Çayı görenleri mest ediyor.

Çevre iller ve ilçelerden de özellikle de yaz döneminde yoğun ziyaretçi alan Dereboyu Çayı bir kere gelen ve gören kişilerin vazgeçilmez piknik alanı olmayı başarıyor. Adeta cennetten bir köşeyi andıran çay üzerinde kuruluna tesis sayesinde isteyen kişiler nehrin ortasında piknik yapma imkanı da elde ediyor.

YEMYEŞİL ORMAN İÇİNDE AKAN NEHİR HUZUR VERİYOR!

Dereboyu çayıyeşil bir ormanlık alanın tam ortasından geçerken bu sayede temiz havası ve doğası ile ziyaretçilerin yoğun ilgisini görmeyi başarıyor.

dereboyu-cayi-3.jpg

Şırıl şırıl akan dere özellikle de yaz aylarında sıcaktan bunalan ve serinlik arayan Uşaklıların yoğun ilgisini görürken Mayıs ayında ise yeni yeşillenmeye başlayan doğa muhteşem bir seyir zevki sunuyor.

dereboyu-cayi-2.jpg

Derenin tam ortasına kurulan salıncak ve su değirmeni ise karpostallık resimler çekmek isteyen kişilere hitap ediyor. Öyle ki sadece bu alanda resim çektirmek için gelen ziyaretçiler bile bulunuyor.

dereboyu-cayi-1.jpg

Alanın son derece temiz olması çocuklu aileleri de cezbederken günlük yaşantının yoğun stresi ve sıkıntılarından kaçmak isteyen kişiler bu alanı tercih ediyor. Özellikle de haftaiçi daha sakin olan alan piknikçilerin gizli rotası arasında gösteriliyor.

Gülcan Özer - usakgundem.com özel haberidir...