Biri ABD'de de biri Uşak'ta! Burayı ziyaret etmek yürek ister tamamen camdan...

Türkiye'nin doğal ve tarihi güzellikleri ziyaretçi rekorları kırarken Uşak'ın saklı kalan doğal güzellikleri yeni yeni keşfedilmeye devam ediliyor. Dünyanın en büyük 2. kanyonu Uşak Ulubey kanyonu cam teras hayranlık uyandırıyor.
Biri ABD'de de biri Uşak'ta! Burayı ziyaret etmek yürek ister tamamen camdan...

Uşak sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginliği ile Türkiye'nin bu alandaki sayılı illeri arasında yer alırken özellikle de Ulubey Kanyonu her geçen gün daha fazla kişi tarafından ziyaret edilmeye başlanmması ile dikkat çekmişti. Dünyanın en büyük kanyonu ABD'de yer alırken dünyanın en büyük ikinci kanyonu olarak ise Ulubey Kanyonu sıralamada yerini alıyor.

Türkiye'nin saklı kalmış cennetleri arasında gösterilen ve yeteri kadar tanıtılamadığı için hak ettiği ziyaretçi sayısına ulaşamadığı belirtilen Ulubey Kanyonu sahip olduğu cam terası ile de görenlerin yüreklerini ağızlarına getiriyor. Hatıra resmi çektirmek isteyenlerin bir cesaret çıktıkları cam teras yükseklik korkusu olan kişilerin ise zorlu zamanlar yaşamasına neden oluyor.

ULUBEY KANYONU NEREDE, NASIL GİDİLİR?

Ulubey Kanyonu (Ulubey Canyon) Uşak ilinin Ulubey ilçesi sınırları içerisindedir. ABD deki Arizona Eyaleti sınırları içersinde buluvnan Büyük Kanyon dan sonra dünyanın en büyük 2. kanyonudur.

ulubey-kanyonu-1.jpg

Bugüne kadar bilinmeyen kanyon, Ulubey Çayı ve Banaz Çayı boyunca devam eden bir ana kanyon ile buna bağlanan onlarca büyük yan kanyonlardan oluşur. Dev kanyon Ulubey sınırları içerisinde bulunuyor.

ulubey-kanyonu-2.jpg

ULUBEY KANYONU ÜCRETLİ Mİ, CAM TERAS SEYİR TERASI NASIL ÇIKILIR?

Cam seyir terası 2015 senesinde hizmete alınmış olup, 30 mm kalınlığa sahip olan camlar kurşun geçirmez olarak tasarlanmıştır.

cam-teras.jpg

Kanyonun tepe noktasında yer alan seyir terası manzara resmi çekmek isteyen kişilere hitap etmekte olup seyir terasına çıkmak ücretsizdir. Ancak burada yer alan restoranda hizmet almak isteyen kişiler ücret ödemesi yapmaktadır.

cam-teras-2.jpg

Yerden 150 metre yükseklikte yer alan ve camdan oluşan seyir terası özellikle de yükseklik korkusu olan kişileri zorlarken ziyaretçilerin eşsiz resimler çekmesini sağlamaktadır. Seyir terası her sene binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır.