Başkan Yalım ilk 6 ayını değerlendirdi
Uşak Belediye Başkanı, göreve geldiği ilk altı aylık süreçte Uşak için birçok önemli projeye imza attı. Özellikle spor ve altyapı alanlarında gerçekleştirdiği çalışmalar, hem şehirde hem de ulusal çapta dikkat çekiyor. Başkan, Uşakspor'la ilgili seçim öncesi verdiği sözleri yerine getirirken, belediyenin de şehirdeki diğer projelerle yakından ilgilendiğini vurguladı.
UŞAKSPOR’UN DURUMU
Uşakspor’la ilgili konuşan Başkan, kulübün önceki dönemlerde satıldığını ve A.Ş. statüsünde yönetildiğini hatırlattı. Seçim öncesinde Uşakspor’u tekrar belediye bünyesine alacağına dair verdiği sözü yerine getirdiğini belirten Başkan, kulübü Uşaklı iş insanlarının desteğiyle belediyeye bir kuruş harcamadan geri kazandıklarını ifade etti. Yeni bir kadro oluşturduklarını ve 30 civarında yeni futbolcu ile anlaştıklarını ekleyen Başkan, teknik heyetin önderliğinde bu futbolcuların takıma önemli katkılar sağlayacağını söyledi.
Başkan, Uşakspor'un şu an istenilen seviyede olmadığını kabul etmekle birlikte, birkaç maç sonra bu seviyeye ulaşacaklarına dair güven verdi. Uşakspor’un bu sezon TFF 3. Lig'de kalma hedefi olduğunu ve bu hedef doğrultusunda gereken tüm çalışmaların yapıldığını da ekledi.
ŞEHİR İÇİN DEVAM EDEN PROJELER
Belediye Başkanı Yalım, Uşak’ta sadece spor değil, altyapı alanında da birçok projeye imza attıklarını belirtti. Özellikle engelli vatandaşlar için elektrikli otobüs projelerinin yakın zamanda hayata geçeceğini söyledi. Beş adet elektrikli otobüsle ücretsiz taşımacılık hizmeti sunulacağını, bu otobüslerin üniversite öğrencileri ve hastane yolcularına bedava hizmet vereceğini ekledi. Otobüslerin Almanya'da üretildiğini ve Türkçe hafızasına yüklendiğini belirten Başkan, birkaç hafta içinde bu hizmetin başlayacağını ifade etti.
Yeni otogar projesine de değinen Başkan, mevcut otogarın şehrin ihtiyacını karşılamadığını ve yeni bir otogar için yer tespit çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Çevre yolunun kenarında yer alan arazide projelendirme çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ve ihale aşamasına kısa sürede geçileceğini belirtti. Ayrıca, tramvay hattı projesiyle otogar ile şehir merkezi arasındaki ulaşımın kolaylaştırılacağını ve modern bir demiryolu ağı kurulacağını müjdeledi.
UŞAK TARIM FUARI VE GELECEK PLANLARI
Tarım fuarı için de yeni yer temini taleplerinde bulunan Başkan, milli emlaktan yer aldıkları takdirde büyük bir fuar alanı kuracaklarını söyledi. Uşak’ta sadece tarım değil, otomotiv, inşaat ve kitap fuarları gibi ulusal ve uluslararası çapta etkinliklere ev sahipliği yapacak bir merkez kuracaklarını açıkladı. Fuarlara büyük bir ilgi olduğunu belirten Başkan, özellikle tarım fuarında üretici firmaların geniş bir ürün yelpazesi sunduğunu ancak çiftçilerin alım gücünün düşük olduğunu vurguladı.
Uşaklılara seslenen Başkan Yalım, şehrin geleceği için projeler geliştirmeye devam edeceklerini ve Uşaklıların daha iyi şartlarda yaşayabilmesi için gereken tüm çalışmaları yapacaklarını belirtti.