Başkan Özkan Yalım'dan Uşak'ta toplu ulaşım desteği açıklaması!

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım şoför esnafları ile bir araya gelerek Uşak’ta toplu ulaşıma ilişkin önemli destekler açıkladı.
Başkan Özkan Yalım'dan Uşak'ta toplu ulaşım desteği açıklaması!

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, Uşak’ta vatandaşların toplu ulaşım imkanlarından daha sağlıklı yararlanabilmeleri için önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu konuda şoför esnaflarını da rahatlatan Başkan Özkan Yalım vermiş olduğu sözlerin arkasında olduğunu söyledi.

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Kurtuluş Kara’nın Üniversite-Dikilitaş şehir içi otobüs hattı durağına yaptığı ziyarete katılan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım önemli açıklamalarda bulundu. Bu ziyarette toplu taşımaya ilişkin Uşak’ta yaşanan sorunlar ele alındı. Ayrıca şoför esnafının bu sorunlara dair çözüm önerileri de bizzat Başkan Özkan Yalım tarafından dinlendi.

ANA TEMA TOPLU TAŞIMANIN SORUNLARI

Başkan Yalım’ın yanı sıra Uşak Şoförler ve Otomobil Esnafları Odası Başkanı Mustafa Korkmaz ve yönetim kurulu üyeleri de görüşmede yer aldı.

Ziyarette konuşan TÖHOB Genel Başkanı Kara; Başkan Yalım’ın esnaf dostu olduğunu vurgulayarak, “Uşaklı ulaşım esnafımız ve vatandaşlarımız çok şanslı, çünkü başkanım her zaman emekçinin ve çalışanın yanında yer alıyor“ dedi.

ESNAFI DA VATANDAŞI DA RAHATLATACAĞIZ

Başkan Yalım ise şehir içi otobüs şoförlerine verdiği sözleri unutmadığını ve en kısa sürede Belediye Meclisinde gündeme getireceğinin altını çizdi. Otobüs sektörüne yapacağı destekleri anlatan Başkan Yalım; “65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımız için hükümetten gelen miktar kadar her ay biz de otobüs sahibi esnaf kardeşlerimize destek olacağız. Bu sayede esnaf kardeşlerimizi bir nebze olsun rahatlatmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki süreç içerisinde de her aracımıza 100 litre mazot desteği ile vermiş olduğumuz sözü yerine getireceğiz” dedi.

Öte yandan hastane ulaşımında vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamaması için en kısa sürede nöbet sistemi düzenleyeceklerini belirten Başkan Yalım, “Hem esnaflarımıza hem de vatandaşlarımıza her anlamda destek olmaya devam edeceğiz“ diye konuştu.

Uşak’ta toplu ulaşım imkanlarına dair atılacak adımlara dair Başkan Özkan Yalım ve ekibinin önemli hazırlıklar yaptığı biliniyor. İlerleyen haftalarda bir çalışma planı içerisinde yeni uygulamaların teker teker devreye alınacağı öğrenildi. Toplu ulaşımda herkesi rahatlatacak uygulamalara imza atılacağı bildirildi.